Близько 6 мільйонів гривень витратила влада на культуру у Закарпатті у 2014 році

admin 27.02.2015 12:01 СОЦІО

У четвер, 26 лютого, за участі голови Закарпатської ОДА Василя Губаля відбулось розширене засідання колегії управління культури облдержадміністрації та обкому профспілки працівників галузі.

Йшлося про підсумки діяльності установ культури і мистецтва області за 2014 рік та завдання на поточний рік.

У роботі колегії взяли участь начальники відділів культури міст і районів області, директори обласних підвідомчих установ і навчальних закладів та голови творчих спілок.

Минулоріч   управлінню культури облдержадміністрації на програми соціально- економічного та культурного розвитку було виділено 5 мільйонів 972 тисячі гривень. Зокрема, 3 мільйона - на Програму розвитку культури і мистецтва в області на 2011-2015 рр. та 2 мільйона 972 тисячі гривень на комплексну програму збереження і використання пам’яток культурної спадщини Закарпатської області на 2006-2015рр. Водночас фінансування зазначених Програм склало 2 мільйона 628 тисяч гривень.

«Програму розвитку культури і мистецтва в області профінансовано на 52 відсотка, а комплексну програму збереження і використання пам’яток культурної спадщини на 36 відсотків», - поінформував начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Глеба, підбиваючи підсумки роботи галузі за минулий рік.

«У галузі культури області нині працює майже чотири тисячі закарпатців. Протягом минулого року наші фахівці провели благодійні акції та заходи, за допомогою яких близько півмільйона гривень, разом із профспілкою, вдалося передати на потребу військовим у зону АТО», - наголосив Юрій Глеба. За його словами, вдалося зберегти всю мережу закладів культури краю та робочі місця.

«Щиро дякую всім працівникам галузі за роботу у непростих умовах сьогодення та, в першу чергу, за патріотизм», - резюмував начальник управління культури облдержадміністрації.

admin


За матеріалами Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА

ТЕГИ : Василь ГубалькультураЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат