Вілкул зареєстрував у ВР закон, який не дозволить банкам відбирати квартири

admin 24.02.2015 14:20 ПОДІЇ

- Влада просто зрадила мільйони українців. Довівши їх до злиднів, вона дозволила банкам просто за допомогою виконавчого напису нотаріуса виганяти людей на вулицю.

Такого немає в жодній європейській країні - це рудимент 90-х, коли банки за допомогою власних нотаріусів відчужували майно. Для захисту людей я вніс до ВР закон, спрямований на впровадження європейських стандартів правосуддя та скасування рудимента «дев'яностих» - виконавчого напису нотаріуса як такої.
Банківську систему треба розвивати за рахунок проведення реформ, а не методами відбору у людей останнього, - сказав Олександр Вілкул, один з лідерів Опозиційного блоку.

11 лютого 2015 Коаліція де-факто скасувала Мораторій на відчуження банками квартир в українців, які не можуть платити по кредитах, узятих в іноземній валюті. Тепер це, як було раніше, відбуватиметься навіть не через суд, а просто через виконавчий напис нотаріуса.

Депутати минулого скликання прийняли закон про мораторій, але в ньому залишалася ця лазівка. Верховна Рада цього скликання спробувала її закрити, прийнявши відповідний закон, але президент наклав на нього вето. І Коаліція не стала його долати. А для подолання вета Президента потрібно триста голосів.

- І коли про те, що сотні тисяч українців можуть опинитися на вулиці, з гордістю і усмішкою говорить Глава Нацбанку, яка обвалила курс гривні, то це просто знущання над народом.
Закон необхідно приймати. Тому курс гривні впав в 3,5 рази, сотні тисяч людей позбулися роботи, а заборгованість по зарплаті зросла в країні більше, ніж у три рази - до 2,5 млрд грн. Якщо уряд не зупинити, то його наступним кроком просто стане введення нової посади - міністра колекторів, - підкреслив Вілкул.

Законопроект Вілкула № 2176 від 19.02.2015 «Проект Закону про внесення змін до Деяк законодавчих АКТІВ України относительно Заборона стягнених у безспірному порядку за договором Про надання СПОЖИВЧОГО кредиту» передано до Верховної Ради.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат