17 тисяч гривень заплатять закарпатські роботодавці за неоформлених підлеглих

admin 20.02.2015 11:00 СОЦІО

Якщо ви читаєте цю статтю, і ваші працівники офіційно працевлаштовані то ця стаття стане для вас довідковою, а якщо у вас працюють робітники «нелегали» то читайте цю інформацію уважно.

Щоб сприяти легалізації заробітної плати та зайнятості населення законодавець прийняв Закон України № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», який набув чинності з 1 січня 2015 року.

Перш ніж взяти на роботу трудового «нелегала», кожному роботодавцю слід врахувати, що контролюючі органи у випадку виявлення факту виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків мають право застосувати штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, тобто 36,5 тисячі гривень у 2015 році.

Крім цієї суми штрафу, яку сплатить суб’єкт господарювання, на його керівника очікує адміністративний штраф в розмірі від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів громадян, тобто – від 8,5 до 17 тисяч гривень.

Також роботодавцю варто врахувати, що відтепер закон не містить такого поняття як «стажування». А це означає, що кожен роботодавець зобов’язаний у перший же день офіційно працевлаштувати працівника, тобто укласти трудовий договір, видати відповідний наказ і повідомити про органи ДФС за місцем реєстрації.

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : роботазарплатаподатки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат