Заради чого тисячі смертей?

13.02.2015 15:35 ПОЛІТИКА

У ніч із середи на четвер керівники Франції, Німеччини, Росії та України після 14 годин перемовин у Мінську досягли домовленості про початок миру на Донбасі.


Воєнні дії повинні бути припинені з 00.00 годин 15 лютого. А ще через день повинне бути відведене важке озброєння. На окупованих бойовиками землях будуть проведені вибори і після цього Україна почне контролювати кордон.

Окрім того, повинні бути звільнені всі заручники. Повинні випустити з російської тюрми і льотчицю Савченко. Передбачене виведення під контролем ОБСЄ всіх іноземних військових формувань та найманців. Українська влада повинна провести конституційну реформу, яка передбачатиме децентралізацію та затвердження «особливого статусу окремих районів Донецької й Луганської областей».

Фактично, зафіксовані потенційна втрата територій, а також гарантії недоторканності для терористів і навіть офіційне їх визнання як легітимної влади на підконтрольній бойовикам території Донбасу. Україна повинна, Україна повинна, Україна повинна... А Росія, яка заварила цю кашу, не повинна нічого...

Логічно виникає запитання: заради чого тоді пролилося стільки крові? Заради чого загинули стільки людей? Невже не можна було вирішити ці питання не шляхом війни? Як пояснити матерям загиблих воїнів, за що загинули їхні діти?

Лідери бойовиків радіють. Вони домоглися певної самостійності й не будуть підпорядковані Києву. А ще на плечі всієї України ляже відбудова Донбасу.

Росія радіє: про Крим уже всі забули, на Донбасі буде ручна влада, витрачатися на відбудову не потрібно. А ще створено прецедент: чи не захочуть інші регіони також особливого статусу з власною непідконтрольною центру владою та правоохоронними органами?..

Закарпатський політик Сергій Ратушняк із цього приводу на своїй сторінці у FaceBook написав:

«Стільки реляцій і фанфар «перемоги» в Мінську! А якщо спокійно...

Припиниться вогонь, відведуть гармати, виведуть війська і техніку іноземців... Альо!!!Хто? У Путіна жодних зобов'язань, його військ і озброєнь там «нема». То хто і що буде припиняти і відводити — я не зрозумів.

А на Україну повісили вибори, невтручання, амністію, соцвиплати і відновлення всього Донбасу та контроль 1820 км кордону. Колись — якщо вийде. Якраз на всі 40 млрд. доларів кредиту від МВФ, які й онуки наші не повернуть.

Чи потрібні ЄС і НАТО для України, буде вирішувати Путін, а Крим уже не згадується, Росія не агресор. Ті, хто стріляв — злочинці з обох боків, тому що їх амністували...

Кричіть і верещіть про ПЕРЕМОГУ. Тільки покажіть де і чию!? Путіна бачу. Всі інші перед ним плазують, стеляться і підписують його домашні заготовки.

А це означає, що війна триватиме».

ТЕГИ : АТО

Коментарі :


14.02.2015 16:14 АТО

Якби не вони, ХЛО був би вже тут


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат