Чи платитимуть за землю   магнати-прихватизатори?

13.02.2015 14:04 РАТУША

У четвер у Верховній Раді побилися депутати Івченко та Соболєв. Причина — законопроект, який даватиме право депутатам місцевих рад розпоряджатися землею за межами населених пунктів.


Єгор Соболєв із «Самопомочі» був проти законопроекту, бо не можна давати дерибанити землю місцевим депутатам, поки не пройдуть вибори. Адже в радах зараз занадто багато «колишніх» хапуг.

Місцеві ради й так уже отримали багато прав. Наприклад, самі встановлюють плату за оренду землі. Зокрема, 19 лютого Ужгородська міськрада має намір встановити нові ціни на землю. У законопроекті по більшості пунктів вартість землі зросте в кілька разів. І тут виникає резонне запитання, ця плата ляже на плечі лише малого та середнього бізнесу або стосуватиметься і тих магнатів, які свого часу за безцінь приватизували великі державні об’єкти разом із десятками гектарів землі. Взяти хоча би землі прихопленого Гісемом коньячного заводу або Горватом «Ужгородприладу». А скільки землі прихопили собі правоохоронці та державні мужі. Магнати-прихватизатори володіють сотнями гектарів землі й чи заплатять вони в бюджет міста мільйони гривень земельного збору або ж влада буде лише гребти останні гроші з малого та середнього бізнесу?

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат