Бійці 128-ї бригади, що дислокується у Закарпатті, викрали танк (подробиці)

07.02.2015 14:03 ПОДІЇ

 

Як повідомляли в п'ятницю користувачі соцмереж, українські бійці гірсько-піхотної бригади зробили вилазку і викрали танк росіян на суміжній території.



6 відважних бійців 128 гірсько-піхотної бригади, що дислокується у Закарпатті вночі сходили на територію бойовиків і викрали російський танк новітнього зразка Т-72Б1.

Це підтвердив прес-секретар ОК "Північ" Анатолій Прошин, який на брифінгу заявив, що саме вчора розвідрота 128-ї омбр зробила подарунок своєму командиру до дня народження. (Дивіться відео).

Сьогодні стали відомі подробиці, як саме російський танк опинився в руках українськиї військових.

Як повідомив начальник прес-центру АТО Роман Туровець цей танк більше тижня вів обстріл позицій наших бійців. Знищити його вогнем артилерії не вдавалося — ворожа «сімдесятдвійка» з'являлася несподівано, робила один-два постріли і ховалася.

«Тоді наші зважилися на вилазку. О 2 годині ночі 6 сміливців пробралися на окуповану   територію і виявили ворожу машину. Він стояв біля невеликого будиночка. Заходити в будинок хлопці не стали, щоб не піднімати шум. Серед артилеристів був механік-водій МТЛБ, він запропонував викрасти танк.

Коли Т-72 заревів і рушив, наші бійці побачили, як горе-танкісти вискочили з будинку і в паніці розбіглися, хто куди. Напевно, подумали, що українці розстріляють будинок з гармати.

На трофейному танку артилеристи успішно повернулися на свої позиції. На захоплену бойову машину відразу ж повісили український прапор. Всередині знайшли документи (їх віддали кому треба) і російські сухпайки. Поки бійці використовують танк як тягач — немає навідника, який міг би вести вогонь з гармати. Але сподіваються, що фахівця їм надішлють і тоді трофей приєднається до вогневої потужності їхні батареї», — повідомив Роман Туровець.

А ось імена героїв:

Андрій Калиниченко,
Сергій Хорошковський,
Володимир Вознюк,
Роман Смигородський,
Сергій Косаківський,
Сергій Іванович.

prozak.info/

ТЕГИ : АТО

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат