Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 28.12.2015 07:00 ПОДІЇ

Сьогодні понеділок, 28 грудня. Розпочинайте нині щось нове й корисне, яке принесе вам задоволення і, можливо, зробить когось щасливішим. Не шкодуйте сил на хороші справи. Нехай ароматна кава бадьорить зранку й допомагає упорядкувати думки. Гарних вам рішень сьогодні і вдалого понеділка!

Цитата дня:   Люди - як музичні інструменти: їх звучання залежить від того, хто до них торкається.

Вергілій


Погода 28 грудня 2015 року
по Закарпатській області: Хмарно, вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликі опади. Вночі, вранці та в першій половині дня на більшій частині території області тумани. Вітер південний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 4° тепла -1° морозу, вдень 1-6° тепла.
по м. Ужгород: Хмарно, без істотних опадів. Туман. Вітер південний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 0-2° тепла, вдень 3-5° тепла.



ІМЕНИНИ     28 грудня – Олександр, Василь, Іларіон, Павло, Степан.




Цей день в історії

1065 — У Лондоні засновано Вестмінстерське абатство — місце коронації англійських монархів.
1869 — Американець Вільям Фінлі Семпл зі штату Огайо запатентував жувальну гумку.
1895 — В паризькому «Гран-кафе» брати Огюст і Луї Люм'єр провели перший комерційний сеанс перегляду фільму, знятого за допомогою свого винаходу — пристрою, що поєднував функції камери та проектора.



Що сьогодні буде в Ужгороді та краї

Падіюн
До 29 грудня — майстер-класи з виготовлення новорічних сувенірів.

Замок Сент-Мікловш (Чинадійово,   вул. Волошина, 53/б)
До 20 січня — виставка арт-клубу “Палітра-спектр”.

Провулок «Гірчичне зерно» (Ужгород)
Виставка «Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів».

«Доміон»
До 30 грудня — “Зоряні війни. Пробудження сили”, 3D. Поч. о 10.00, 13.50, 16.20, 18.50, 21.20.   “Снупі й Чарлі Браун: Дрібнота в кіно”, 3D. Поч. о 12.20.

Кінотеатр «5-й елемент» (2 зали)
До 30 грудня — “Снупі й Чарлі Браун: Дрібнота в кіно”, 3D. Поч. о 10.00, 15.45.   “Снігова битва”. Поч. о 10.00, 14.40, 16.05, 17.30. “Страшилки”, CineMAX 3D. Поч. о 10.00, 11.25, 19.55. «Шеф Адам Джонс». Поч. об 11.25, 20.35. “На гребені хвилі”, CineMAX 3D. Поч. об 11.45, 18.10.   «Все як ти захочеш». Поч. о 13.10, 18.55, 22.15. “Зоряні війни: Пробудження сили”, CineMAX 3D. Поч. о 13.15, 15.40, 17.25, 20.10, 21.50, 22.30. “Добрий динозавр”, CineMAX 3D. Поч. о 13.45.

«Перемога»
До 30 грудня — “Снупі й Чарлі Браун: Дрібнота в кіно”, 3D. Поч. о 15.00. “Зоряні війни: Пробудження сили”, 3D. Поч. о 10.00, 12.30, 16.40, 19.10, 21.40.

Галерея «Ужгород»
“Різдвяна виставка”.
Галерея працює з 11.00 до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Мистецький центр «Галерея Ілько»
Виставка творів словацького образотворчого мисецтва.
Галерея працює щодня з 11.00 до 21.00, у неділю — з 12.00 до 19.00.

Арт-кав’ярня «Voto» (вул. Волошина, 24)
Виставка Наталії Грабар «Live/На живо».

Художній музей імені Бокшая
Ретроспективна виставка Товариства угорських митців Закарпаття ім. І. Ревеса з нагоди 25-річчя.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Сергія Глущука “Житття як воно є”.
Постійно діюча експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції — з 9.00 до 17.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка стародруків й ікон XVIII – початку XX ст.
Виставка «Час розкидати каміння. Час збирати каміння» (з фондової колекції годинників ЗКМ).
Нова експозиція «Inter arma silent Mysae» («Між гарматами музи мовчать») про участь закарпатців у подіях Євромайдану та бойових діях у зоні АТО.
Нова експозиція «Погано бути чужинцем у власній Батьківщині», присвячена зачинателю музейної справи краю Тиводару Легоцькому.
Виставка академічного художника Мікулаша Клімчака, найбільш відомого творця кирило-мефодіївської тематики в образотворчому мистецтві Словаччини.
Нова фотовиставка Спілки фотохудожників Закарпаття відомого словацького фотографа Мікулаша Аврелія Керестені.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 18.00.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постійно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена Закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки

Овен Чудовий день для тих, хто сміливо дивиться в майбутнє і дбає про свої інтереси. Сьогодні ти можеш отримати дуже вигідну пропозицію. Тому не поспішай відмовлятися від неї. День хороший для тих, хто пов'язаний зі сферою комунікацій і зв'язком із громадськістю. Не роби поспішних висновків - дай собі час.
Телець Сьогодні тобі варто більше уваги приділити своїм старшим родичам. Вони чекають від тебе участі. Тому ти не маєте від них відвертатися. Постарайся перейнятися їхніми проблемами і наполягти на своїй участі в їхньому вирішенні. Пам'ятай, що це твій обов'язок і твої любимі люди, які потребують піклування.
Близнюки   Сьогодні на тебе може чекати неприємний сюрприз серед білого дня. До того ж твій стан здоров'я буде далеко не на висоті. Постарайся не перебільшувати своїх можливостей. До всього підходь обдумано. Негативні емоції можуть тільки погіршити твій стан. Тому, якщо відчуваєш, що сама не впораєшся з ситуацією - не соромся зателефонувати близьким або друзям.
Рак. Сьогодні життя тебе перевірятиме на вміння грати в азартні ігри, а також жартувати. Тому перед трудовим днем тобі не завадить почитати анекдоти чи кумедні історії з життя. Не соромся бути собою. Сьогодні тобі це необхідно, адже люди завжди тягнуться до тих, хто перебуває в хорошому гуморі.
Лев   Сьогодні тобі варто обговорити свої ідеї з грамотними фахівцями у відповідній галузі. Вони підкажуть і допоможуть розібратися у твоїх ініціативах. Але головне - допоможуть уникнути непотрібних витрат та інших ризиків. Особливо це стосується законодавчої частини - ти здивуєшся. Тобі не варто відмовлятися від своїх ініціатив, просто постарайся переглянути методи їх втілення в життя.
Діва Яскравий і незабутній день. Тобі не варто відмовлятися від своїх бажань та емоційних поривів. Сьогодні ти можеш довіритися своєму серцю і вчинити так, як воно тобі підказує. Постарайся діяти в своїх інтересах так, щоб не нашкодити іншим. Тактика «на зло» - в даному випадку не працює. Будь справедливою.
Терези Сьогодні ти можеш натрапити на холодну стіну нерозуміння. Але причина цього - у тобі самій. Можливо, ти занадто вимоглива по відношенню до інших людей і у відповідь на задоволення цих вимог нічого не даєш натомість. Будь обережною - так не може тривати вічно, адже в результаті ти можеш втратити прихильність важливих для тебе людей.
Скорпіон Сьогодні тобі варто переглянути деякі свої установки щодо інших людей, які наразі відіграють не останню роль у твоєму житті. Навіть якщо ти з ними все одно розлучишся і ніколи не зустрінешся – вдій з ними справедливо і великодушно. Так буде найкраще для тебе.
Стрілець Сьогодні тобі не варто приймати нагальних рішень щодо коханих. Швидше за все, те, що відбувається у твоєму житті - це лише урок для вас двох. Будьте уважнішими по відношенню один до одного. Зараз не слушний час проявляти егоїзм і зарозумілість. Союз двох сердець на цьому не побудуєш.
Козеріг День трохи напружений, але водночас ти маєш достатньо мотивації та сил, щоб впоратися з майбутнім навантаженням. Пам'ятай, що друзів не купиш, а їх прихильності доводитися досягати роками. Тому будь обережною в своїх фразах і вчинках. Існують люди, які виручать тебе у найскрутніший час. Можеш на них розраховувати.
Водолій. Сьогодні тобі варто більше уваги приділити стосункам із твоїми колегами. Напередодні новорічних свят буде не зайвим згадати, що ви колектив, і разом проводити рік, що минає. Новорічний корпоратив - це чудова нагода здружитися ще міцніше, а також відзначити тих, хто заслуговує нагороди за відданість своїй справі. Не виключено, що і ти потрапиш до їхнього числа.
Риби Будь обережною і не дозволяй емоціям переважати розум. Цей день нагородить тебе приємними подіями, але тільки в тому випадку, якщо ти будеш пильною у спілкуванні і в своїх висновках. Постарайся об'єктивно оцінити гідності інших людей. Також тобі варто спробувати висловлювати свою думку тільки тоді, коли у тебе про неї запитують.



Усміхніться на початку нового дня!   :)

При відсутності одягу на жінці відсутність розуму не помітно.



Я тобі нічого не обіцяв і, як бачиш, дотримав своє слово.


- Я чекаю непристойних пропозицій.
- Давай заправимо олів'є кетчупом.
- Це вже перебір.

Attenti a non giudicare troppo in fretta

Опубліковано Aleteia 22 жовтня 2015 р.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат