Єцівська більшість в Мукачівській міськраді “кинула” представників опозиції

admin 18.12.2015 10:35 ПОДІЇ

Про це в мережі Фейсбук повідомляє депутат Мукачівської міськради від “Самопомочі” Юрій Кравчук (на фото).


Політичні домовленості – це завжди театр. Я з самого початку розумів, що думкою “Самопомочі” (яка має у Мукачівській міськраді три мандати з тридцяти шести) сильно не перейматимуться. Тому ініціатива міського голови щодо погоджувальної ради, на яку запрошувались представники усіх партій, представлених у міськраді, була нами сприйнята позитивно. У нас з’явилась можливість спробувати хоч щось “виторгувати” у більшості.
Те, що ми попросили – було цілком виконуваним, і нічим не загрожувало більшості: ввести у виконавчий комітет представників від кожної партії. Тоді міський голова запропонував: давайте на позачерговій сесії приймемо 11 наших кандидатів у виконком, а наступного вівторка – розглянемо ваші пропозиції. Богдан Фекете наче відчував, і поставив конкретне питання: “Ви обіцяєте, що наші кандидатури будуть введені у виконком?” Конкретної відповіді він не отримав. Тому ми усвідомлювали “реалістичність” задуму, але кандидатури подали. За день до сесії погоджувальна рада зібралась ще раз. Замість мера був секретар Маняк. Було чітко озвучено: голосуємо одностайно за кількісний склад 18 чоловік. До вже діючого виконкому з 11 чоловік додаємо по дві кандидатури від “Самопомочі”, “Батьківщини” та “Відродження”, і “ще хтось один від КМКС”.
Але на самій сесії у списку з’явилось уже дев’ять кандидатів, і виявилося, як ми і підозрювали, що ми голосуватимемо за кожну кандидатуру окремо.
Тут почалося найцікавіше. За три кандидатури, про які не йшла мова на погоджувальній раді, “Самопоміч” не голосувала взагалі. Наступними йшли дві кандидатури від “Батьківщини”. Ми проголосували одностайно “за”, як і домовлялися. Шоста кандидатура – Tamara Petevka, запропонована нами. Вгадайте, скільки “за”? Правильно, ми троє тільки і підтримали. “Батьківщина”, хоч ми підтримали обох їх кандидатів, голосує – двоє “проти”, один – “утримався”. Точно так вони проголосували і за другу нашу кандидатуру – Heorhiy Plavayko. Як виявилось, “Відродження” не проголосувало за Тамару Василівну, бо подумали, що це креатура “Єдиного центру”. Але Плавайка підтримали, як і домовлялися на погоджувальній раді. Щоправда, через непорозуміння з Петьовкою, наша Вікторія Линнік відмовилася підтримувати кандидатури “Відродження”.
Для чого я все це пишу? Щоб зняти безліч питань, що виникли як всередині осередку, так і у окремих депутатів, так і у наших виборців. Ми за свої слова і дії відповідаємо. І це чітко видно по нашому голосуванню.
Висновки? Секретар міської ради – брехло. Міський голова вийшов сухим з води – він нам НІЧОГО НЕ ОБІЦЯВ. Погоджувальна рада припинила своє існування. Мене совість не мучитиме, і я зараз спокійно піду спати. Завтра до роботи. Виборці чекають від мене результатів, а не домовленостей.

http://www.trubyna.org.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат