На Перечинщині так і не змогли домовитися про жодне об’єднання громад

admin 07.12.2015 13:51 ПОДІЇ

Сьогодні ми відзначаємо День місцевого самоврядування в Україні. Почуття з цього приводу в мене неоднозначні, бо сумно дивитися на те, як ми «топчемося» на місці. — Іван Погоріляк

Сьогодні ми відзначаємо День місцевого самоврядування в Україні. Почуття з цього приводу в мене неоднозначні, бо сумно дивитися на те, як ми «топчемося» на місці з вирішенням питання про децентралізацію, що дало би поштовх для розвитку громад та зміцнення системи місцевого самоврядування, але це питання більше залежить від Президента та Уряду. Однак і ми на місцевому рівні не сприяємо проведенню змін у нашій країні, бо навіть не змогли донести інформацію до кожного мешканця нашого району про переваги, котрі він би отримав у разі добровільного об’єднання громад. На жаль, на Перечинщині ми так і не змогли домовитися про жодне об’єднання.
У цей нелегкий час перед органами місцевого самоврядування стоїть ряд важливих завдань: самоорганізація населення, розвиток громадянського суспільства, налагодження діалогу між місцевою владою та мешканцями. Ми повинні діяти прозоро і відкрито, інформувати населення в режимі он-лайн про свою роботу.
У Перечині ці процеси налагоджуються, бо активна частина населення уже не дасть можливості владі приховувати інформацію і жити окремо від громади. У соціальній мережі Інтернет створено сторінку «Наш Перечин», де кожний учасник цієї групи може висловлювати свої думки, вказувати на проблеми міста. Не маючи можливості викладати інформацію на офіційному сайті міської ради (бо він із незрозумілих причин виявився заблокованим), ми також створили сторінку міськради у соціальній мережі Facebook, де оприлюднюємо проекти рішень, розпоряджень, оголошення тощо. Цей крок позитивно оцінюють наші мешканці, але найближчім часом повноцінно запрацює й офіційний сайт міськради.
На найближчих сесіях плануємо затвердити положення про громадські слухання, а вже наприкінці січня (початку лютого) – провести такі слухання із наболілих питань нашого міста.
Багато роботи, великі наміри та плани на майбутнє, але вірю в те, що сьогоднішньому депутатському корпусу, виконавчому комітету та апарату міської ради вдасться хоч трошки змінити на краще життя наших людей. Тому бажаю всім своїм колегам міцного здоров’я, злагоди і затишку в їхніх оселях та плідної роботи для розвитку нашого Перечина.

Написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Перечина Іван Погоріляк.

http://perechin.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат