СБУ не там шукає?

28.11.2015 09:17 ПОЛІТИКА

Журналіст та громадський активіст Павло Федака оприлюднив на своїй сторінці у Facebook таку інформацію: «УСБ України в Закарпатській області відкрило щодо мене оперативно-розшукову справу у зв’язку з підозрою в організації терористичного акту за статтею 258 ч. 1 Кримінального кодексу України.


Мені інкримінується організація напередодні другого туру виборів підриву трьох автівок, які належали роздавачам кривавих гривень за кандидата на посаду Ужгородського міського голови, фінансиста тітушок у Маріїнському парку Богдана Андріїва. Куратором призначений сумнозвісний перший заступник начальника УСБУ в Закарпатській області, полковник Володимир Гелетей.

Прошу друзів бути обережними, адже фальсифікуватимуться докази причетності за участі певного кола осіб із мого оточення. Здійснюється прослуховування моїх телефонів та телефонів моїх рідних. Слідчим суддею дано дозвіл на проникнення до житла. Не виключене підкидання зброї, наркотиків та вибухових речовин.

Пов’язую ці дії працівників СБУ з моєю участю в урядовій комісії з розслідування вбивства, ймовірно, працівниками СБУ в районі населеного пункту Зайцево комвзводу 16-го батальйону, старшого лейтенанта Романа Галаса, який брав участь у затриманні поблизу села Зайцево Артемівського району вантажівки з борошном, у якій було знайдено 48 мільйонів гривень. Вбивство сталося 8 серпня на лінії зіткнення поблизу Артемівська. Роман Галас, який напередодні мав конфлікт із майором СБУ та діставав погрози через принципову позицію в боротьбі з контрабандними вантажами, загинув від розриву ручної гранати. Колеги Романа вважають його загибель убивством. Справу спустили на гальмах.

Заявляю, що я здоровий і не збираюся кінчати життя самогубством, як було сфальсифіковано причину смерті Романа Галаса.

Слава Україні!»

* * *

З приводу ймовірного переслідування Павла Федаки політик Сергій Ратушняк звернувся до президента Петра Порошенка.

«Відкрите звернення до Президента України

Ви добре знаєте, що в Закарпатті з 1998 року на базі райцентру Мукачево створено кримінальне-злочинне угруповання клану братів Балог—Петьовки. Через підкупи спочатку виборців, а згодом і чиновників вищого рангу вони дійшли до узурпації влади в Закарпатті. Їхнім основним джерелом надприбутків є всі корупційні можливості влади від села до області, безкарні хабарі, здирництво, контрабанда по обидва боки кордону тощо.

Безчинства озброєних бандформувань під прапором націоналістів 11 липня цього року з трьома трупами пройшли для Балоги безкарно. Більше того — його родич В. Гелетей так і залишився заступником голови СБУ в краї, немало прокурорів і працівників МВС, що є його подільниками від контрабанди до викрадання дизпалива з нафтопроводів, підпалів і терактів різного штибу (біля 150 за останні роки), залишаються на посадах, коли і вони, і сам Балога підпадають під усі статті Закону «Про люстрацію».

Не стали винятком і останні місцеві вибори, які пройшли за кримінальним і олігархічним законом, що фактично легітимізував криміналітет у місцевих радах. Так, в області й Ужгороді зокрема 80—90 % мандатів отримано шляхом прямого підкупу. В обласному центрі при повному і плановому саботажі всіх без винятку силовиків дали змогу криміналу від «ЄЦ» та екс-регіоналів скупити майже 95—99 % голосів за посаду міського голови і привести до влади кримінальну сім’ю тітушок Андріївих. Створені передумови захоплення обласної ради цим ОЗУ і створення ЗНР, що і є давньою мрією та метою банди Балог.

У ході другого туру виборів вони вчинили низку вибухів проти своїх же злочинців-скупників, а в коло «підозрюваних» включили своїх опонентів, щоб мати змогу роками прослуховувати, стежити, проникати в житло і майно, підкидати наркотики і зброю тощо.

Зараз під таку загрозу, а також і загрозу життю та здоров’ю потрапили відомі й авторитетні, порядні й чисті особистості, серед яких журналіст Павло Федака.

Вимагаю від Вас захистити життя і здоров’я громадян-патріотів. Адже Ви особисто несете відповідальність за

— кримінальний виборчий закон;

— повний саботаж із боку МВС, СБУ і прокуратури в питанні протидії підкупу виборців;

— можливе утворення нової кривавої території під ватажкуванням Балоги—Медведчука—Кремля.

За себе не прошу, бо не бачу держави і Вам не вірю».

Коментарі :


28.11.2015 16:58 патріот

се пісец, що робиться в цій долбаній державі, а до її краху один крок, а негодяям силовикам цікаві лиш гроші та політичні інтриги, щоб втриматися при владі


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат