ПАТ «Закарпатгаз» закликає реєструвати котли у багатоповерхівках  

admin 17.11.2015 16:01 ПОДІЇ

Протягом півроку - з часу проведення в облдержадміністрації брифінгу, на якому пріоритетом роботи товариства визначено прийняття в експлуатацію семи тисяч незареєстрованих «автономок» – «Закарпатгаз» увів в експлуатацію майже 3,5 тисячі котлів. Проте поле діяльності в цьому сенсі й надалі залишається широким: на реєстрацію в багатоповерхівках очікують понад 2,8 тисячі «автономок».

Питання узаконення газового обладнання для семи тисяч абонентів, котрі внаслідок прийнятого у вольовий спосіб виконкомом Ужгородської міськради рішення про відміну централізованого опалення користувалися незареєстрованими котлами, гостро постало з огляду на різке зростання тарифів на природний газ навесні поточного року та їх різницю в період застосування пільгової ціни на газ для квартир із котлами, що були прийняті в експлуатацію, та тими, які були встановлені самовільно. З кінця травня й донині товариство та його клієнти отримали час на приведення документації та газоспоживаючого обладнання до належного порядку, аби отримати законну підставу скористатися пільговою ціною на 200 м куб блакитного палива для визначеної категорії у 3.60 грн., а не базовою – у 7,19 грн.

ПАТ «Закарпатгаз» пішов назустріч споживачам, півроку тому запровадивши знижені розцінки на пуск в експлуатацію незареєстрованих «автономок»…Тож виготовлення технічної документації та проведення обстеження газоспоживаючого обладнання на відповідність правилам безпеки і будівельним нормам обходиться наразі у 347,73 грн.; просто пуск газу, коли всі документи в нормі, тобто за спрощеною схемою – трохи більше 33 грн. Якщо ж виявляється, що газові прилади змонтовані з порушеннями, що можуть обернутися ризиками у сенсі безпеки, крім вже згаданих 347,73 грн. за оформлення документів та пуск газу, споживач у повному обсязі розраховується за будівельно-монтажні роботи, що приводять незареєстроване обладнання до регламентованих норм.

- Ми закликаємо наших клієнтів не збавляти темпів реєстрації «автономок» у багатоповерхівках, - наполягає на позиції «Закарпатгазу» начальник управління експлуатації систем газопостачання головного управління товариства Зіновія Стецків. – Як уже наголошувалося, зареєстрований котел – зведення до мінімуму ризиків для користувачів. Адже, виконуючи комплекс робіт з реєстрації «автономок», фахівці ПАТ «Закарпатгаз» ретельно перевіряють функціонування постачальних мереж та газового обладнання й на предмет ризиків для їхнього здоров’я та життя. Крім того, з огляду на Постанову Кабінету Міністрів України №872 від 30 жовтня 2015 року, якою уряд змінив порядок використання газу за пільговою ціною в опалювальний сезон, споживачі з зареєстрованим газовим обладнанням отримали можливість платити пільгову ціну у 3.60 грн. за 1 куб. м газу за обсяг у 1200 куб. м, що буде використаний в період з 1 жовтня 2015 року по 31 березня 2016 року. Тобто, наші клієнти наразі можуть, не створюючи ажіотажу, «переносити» невикористані обсяги газу за пільговою ціною на наступні місяці.
За словами Зіновії Стецків, значна кількість котлів, які щодня плануються до реєстрації, не вводиться в експлуатацію через виявлення при монтажі газоспоживаючих систем технічних порушень. Ті чи інші невідповідності монтажу системи проектній документації - причина затримки реєстрації «автономок» в часі, на яку Товариство чекає адекватної реакції клієнтів: зробити все так, щоб забезпечити безперебійне та безаварійне газопостачання – головне наше завдання.

Довідка: Наразі в багатоповерхових будівлях регіону всього зареєстровано майже 16,7 тисяч котлів автономного опалення.

admin

Коментарі :


20.11.2015 16:41 василь

котел робить дома уже 5 років, зараз за його реєстрацію нарахували 4100 грн. за што? Повний безпредєл і обдираловка людей. Ко ся розбере в цих сумах, што вни там людям рахують, де наші срані депутати і мери.???


20.11.2015 16:21 жуст

и когда только все эти облгазы просто сдохнут,когда надо-было просто ставить пломбы на газовые счетчики они выебывались сейчас давайте люди снова скидывайтесь детишкам на молочишко,ио не получиш субсидию,с момента образования все руководители только и знали что выбивать деньги с народа то ссылаясь на дебильные нормы принятыми еще тогда-когда нигде как может быть в москве не ыло газа не было и этих моральных уродов из облгазов то когда им сказали,что газу и автономным котлам быть,всал вопрос мол трубы тонкие,надо их менять и как это происходило с одной стороны дома их просто перенесли на другой при этом не забыв снять с людей деньги как за новые,вопрос,куда поделись старые,-ответ их просто не было. и самое страшное,что всегда им в этом неподобстве помагает государство господи неужели нет на этой земле,тово кто покарает за эти издевательства над народом,да,что-б вы в облгазе прстсто все повыздыхали и на могилах ваших люди построили общественные туалеты за все, что вы творите с людми с тех пор когда в городе ужгород появился газ   вопрос к правохранителям кто-то сел за взрыв возле моста   на улице анкудинова,это кстати вопрос о безопасности вот как ремонтировать свои заржавевшие задвижки так то херня,а как поставле у человека в квартире котел это тут техника безопасности блядство этот закарпатоблгаз,как впрочем и все газы на этой грешной земле под названием у к р а и н а


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат