Закарпатська влада розповіла, як нардепи від області можуть бути корисними

admin 17.11.2015 10:24 ПОЛІТИКА

Станом на 17 листопада Державним фондом регіонального розвитку Закарпатській області передбачено 114 мільйонів 947 тисяч 798 гривень, які підуть на відновлення об’єктів соціально-культурної сфери.

З цієї суми урядом профінансовано 71 мільйон 960 тисяч гривень. Гроші знаходяться в роботі, деякі райони освоїли їх уже на 100 відсотків і закрили об’єкти. Близько 12 мільйонів гривень ще надійде в листопаді, а решта з передбачених майже 115 мільйонів гривень (це левова частка, більше 30 мільйонів) заплановані тільки на грудень.

Освоїти виділені в грудні кошти на підставі діючого законодавства, особливо з урахуванням необхідності оголошення й проведення тендерів, неможливо, тому їх доведеться повернути. Така ситуація повторюється з року в рік, причому не тільки на Закарпатті, а й по всій Україні. У Держбюджеті не вистачає коштів, тому уряд виділяє їх із тим розрахунком, щоб після закінчення фінансового року частину повернути назад.

–  Об’єкти для фінансування з Фонду регіонального розвитку були підібрані ще до мене, по багатьох згодом доводилося коригувати проектну документацію, що теж затягнуло процес виділення коштів, – зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. – Я хотів би спитати нардепів від Закарпаття, котрі бʼють байдики в Києві й через свої кишенькові ЗМІ роблять закиди, наче обласна влада не може утримати виділені Києвом кошти, – яким чином освоїти профінансовані в середині грудня мільйони? І чи вдавалося зробити це самим нардепам, коли вони представляли виконавчу владу на рівні області? Краще посприяйте, щоб заплановані на кінець року кошти були виділені ще в листопаді. Тоді вони будуть освоєні, і від нардепів для Закарпаття буде хоч якась реальна користь.
 

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : геннадій москаль

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат