Скільки коштує честь «старійшин» Ужгорода

admin 07.11.2015 16:13 ПОДІЇ

Відповідь редакції газети «РІО» на так званий лист «старійшин» Ужгорода.

В інтернеті опубліковано так званий лист старійшин Ужгорода до редакції «РІО» за підписом екс-мерів Еміла Ландовського, Степана Сембера та Еміла Поповича.
Не будемо переказувати зміст листа, а зазначимо лише, що невдоволення «старійшини» висловили через те, що, мовляв, наша газета применшує їхні досягнення на посадах мерів.

Головним чином виправдовуються Еміл Ландовський та Степан Сембер, які вважають, що за їхнього мерства Ужгород мало не цвів і пахнув. Цвів і пахнув, шановні! Але чим?...
По-перше, відразу зазначимо політичну складову цього листа. Він доволі хитро був опублікований на інтернет-ресурсах кандидата в мери Івана Волошина, хоча однозначно вгадувався почерк штабістів іншого кандидата в мери – Богдана Андріїва.

Згодом це стало зрозуміло: головний інтернет-ресурс Андріїва «Ужгород.нет» не публікував цього листа, але опублікував інший матеріал – зустріч Андріїва з тими самими «старійшинами». При чому старійшини фотографувалися з Андріївим на стадіоні. Тому самому, який Андріїв поспіхом відкрив до першого туру виборів, щоб залучити   додаткових виборців, хоча навіть із сьогоднішньої фотографії видно, що до завершення будівництва стадіону ще доволі далеко.

Ми не виключаємо, що не штаб Андріїва вирішив залучити старійшин для не так для власного піару, як для чорного піару проти опонента, бо ініціатором міг бути сам Еміл Ландовський, який зі шпальт спецвипусків газети «Відродження» закликав голосувати за галицького емісара Андріїва.

Еміле Федоровичу, це дуже схоже на вас. Ви кажете, що зробили великий вклад в розвиток Ужгорода, як перший його мер в незалежній Україні. Мовляв, ваша рада першою в СРСР засудила путч. Ми не заперечуємо, але хочемо пояснити, чому ми не вважаємо вас ефективним і щирим мером тих часів.

По-перше, ви занадто швидко мутували із заядлого комуняки, університетського викладача історії КПРС, який змушував студентів вивчати статті рішень ХХVII з’їзду КПРС напам’ять, в українського національного героя. Таке швидке перефарбування без адаптації до нових реалій може свідчити лише про лукавство.

По-друге, у той день, коли Ужгородська рада приймала рішення про засудження путчу, ви особисто де були? В Угорщині? З якого страху?

По-третє, вам перепав від СРСР зі ще працюючими потужними підприємствами Ужгорода такий бюджет, який навіть не снився всім іншим мерам разом взятим і якби ви дійсно розумілися не на комуністичній політекономії, а на нових формах розвитку економічних відносин, у яких опинилася Україна, то Ужгород вже тоді можна було б зробити цукеркою.

Але, на жаль, вам тоді пріоритетніше було знімати Леніна, щоб нівелювати компрометуюче вас комуністичне минуле. Те, що ви зняли Леніна і міняли прапори – це добре, але цього мало, як показала практика.

Що стосується згаданого в листі Степана Сембера, то ми, Степане Васильовичу, так само поважаємо ваші потуги в розвитку міста. Тоді дійсно були важкі часи по всій Україні, тому місто Ужгород стало не виключенням. Але хочемо нагадати, що коли Сергій Ратушняк вперше став мером Ужгорода, то середня зарплата в тогочасних купонах в Україні була в еквіваленті 10 доларів на місяць. І цю зарплату бюджетникам давали з піврічними заборгованостями. Але Сергій Ратушняк зробив ставку на розвиток приватного бізнесу, частка якого в бюджеті зросла до 70%. А це давало можливість вчасно виплачувати заробітні плати бюджетним працівникам. І це було єдине місто в Україні, де не було затримок із зарплатами.

Що було згодом, Степане Васильовичу, ви прекрасно знаєте. Ви розумна та інтелігентна людина і не могли протистояти натиску деяких хамовитих чиновників, які просто підсіли вас у кріслі мера. Такі як Маргіта, Цап, Слободянюк фактично взяли керування містом у свої брудні руки. Це вони зфабрикували заяву на «самовільне» звільнення Сергія Ратушняка з посади мера Ужгорода, який на той час перебував у політичному екзилі в Іспанії, бо за ним ганялися прокурорські пси Медведчука.

Звичайно ж, ви не могли боронити бізнес-структури Ратушняка, які медведчуківська прокуратура безжально закривала. А це були головні структури, які наповнювали бюджет міста. Тому місто просто занепало і було розграбоване емісарами від СДПУ(о) та доморощеними прихвоснями Медведчука-Суркіса.

Що стосується Еміла Поповича. Ваш підпис також стоїть під так званим листом старійшин. І ви так само є на фото з кандидатом в мери Богданом Андріївим. Але наша повага до вас є настільки великою, що ми просто утримаємося від коментарів. Ми дійсно вас поважаємо і будемо поважати попри все. Ви цього заслужили.

Шановні наші старійшини.   Шануємо вас як людей. І перші прийдемо на допомогу у разі біди. Ми розуміємо, що вас просто використали. І нам дуже шкода вас через це. Ви повинні були добре зважити, чи загравання з кандидатом в мери Богданом Андріївим не зашкодить вашому чесному імені. Ви ж чудово знали, що в нашому місті наразі триває народне віче з протестами проти масових підкупів голосів виборців. І чудово знали, що ці підкупи пов’язують саме з партією “Відродження» та кандидатом в мери Андріївим. Ви так само добре знали політичне минуле цього кандидата і його роль в боротьбі з Євромайданом. Тому якщо ви свідомо підігруєте цьому кандидату, то подумайте над своїм власним іміджем. Подумайте про те, що про вас скаже, в першу чергу, прогресивна інтелігенція нашого краю. Але якщо ваша підтримка Андріїва була не свідомою, а з певних меркантильних інтересів,то ми відмовляємося щось навіть коментувати з цього приводу.

Нехай вам щастить і будьте здорові!

admin

Коментарі :


08.11.2015 22:52 Виборець

А ко то четвертий. Похожий на Шарикова.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат