Сергій Ратушняк: Об’єднаймося навколо ідеї — «Ужгород — місто мрії, в якому ми живемо!».   І я в це в

07.11.2015 10:12 ПОЛІТИКА

Бліц-інтерв’ю з одним із фіналістів виборчих перегонів у мери Ужгорода Сергієм Ратушняком.

— Сергію Миколайовичу, напередодні голосування соціологи трошки плуталися в цифрах, але всі виводили вас до фіналу, а от суперники чомусь були різні. Що можете сказати про того, хто вам буде опонувати у фіналі?

— По-перше, не довіряйте   доморощеним соціологам, вони ще жодного разу не дали точних прогнозів і ці псевдосоціологи працюють лише на клан Балог із метою маніпуляцій свідомістю виборців. Їхня сімейна партія ніколи не мала навіть 1 % рейтингу, а скуповувала результат від 20 до 45. І де ж соціологія?

По-друге, я не маю що сказати про свого опонента у фіналі. Це певний діагноз суспільству — ми стали найбіднішою країною і людям потрібно виживати. Тут уже не до ідеологій чи принципів. Тут вже мало хто дивився , що партія «Відродження» — штучний політичний проект колишніх «регіоналів» та олігарха Коломойського, створений для того, щоб пропхати бандитів Януковича знову до влади. Так само мало хто дивився, що людина з Львівщини Андріїв приїхав на Закарпаття, бо думав, що тут легше тримати людей за лохів і робити на них бізнес та лізти з їхніми голосами до влади. І ліз. Спочатку через націоналістів, потім через «Нашу Україну», «ЄЦ», потім через Партію регіонів і от зараз використав штучне утворення «Відродження». При цьому 20 років головною діяльністю була контрабанда, тобто — пограбунок держави.

— Ви зробили доволі злу заяву щодо підкупів, а що вам заважало, скажемо так, матеріально заохочувати виборця? Ви ж також людина не бідна…

— А як потім дивитися людям у вічі? За мною тисячі добрих справ на користь міста і мешканців. Сплачені сотні мільйонів податків до бюджетів. Люди самі повинні зрозуміти, що продавши свій голос за 500 гривень, вони вже не мають право скаржитися на те, що коїться в місті. Взяв гроші, не ний потім, що місто брудне, не ний, що чиновники знущаються з тебе, не ний, що в маршрутках неможливо їздити.

Що стосується мене, то я в жодному разі не купуватиму голоси. Між мною та моїми опонентами, які розкидували гроші, є велика відмінність: я прийшов у політику понад 20 років тому, будучи вже мільйонером, а вони прийшли до влади байстрюками, а потім використали владу, щоб награбувати мільйони.

Ще одне. Андріїв просто так розкидається грошима? Він просто так витрачає мільйони на цю кампанію? Не ВІРТЕ і не тіштеся. Він же ж захоче повернути всі свої витрати і тепер уявіть собі, яким чином це може відбуватися. Тільки шляхом тотального дерибану міського майна та земель і, насамперед, бюджету. Ну або інший варіант: він легко розкидається грошима, бо вони йому легко дісталися і він не потів, заробляючи їх. Тобто вкрав від тих таки виборців, у яких зараз купує голоси.

Вже на перший тур цією бригадою було витрачено 30 млн. грн. Ще стільки ж буде у другому. Разом — 60 млн. Таким чином, у разі 5-річної каденції (60 місяців) ЩО–МІСЯЦЯ братам Андріївим необхідно буде обкрадати місцеву казну на один млн. грн., щоб тільки повернути витрачене на вибори. А щоб ще трохи примножити — 2 млн. грн. ЩОМІСЯЦЯ. Стільки ж на депутатський корпус. Ось і виходить, що мерство галицького висуванця коштуватиме ужгородцям 4 млн. грн. ЩОМІСЯЧНИХ розкрадань. Є над чим замислитися ужгородцям.

— Дехто каже, що Андріїв був на Антимайдані, на якому бачили і вас…

— Про що ви говорите? Це ж маніпуляції й ви так само на це повелися. Андріїв був на час Майдану в Партії регіонів і з його коштів годувалися «тітушки», яких відправляли і на Київ. А те, що мене запросили на мітинг під стіни ОДА, на якому були представники і демократичних партій і всі говорили про недопустимість кровопролиття, то це ви називаєте Антимайданом? Там же були і Андрій Сербайло, і Зорян Шкіряк, БЮТівець Гнатків, свободівець   Куцин і т. д. Я ж кричав єдиний, що Янукович має піти і має сидіти з усім урядом Азарова (в тому числі і з його міністрами Порошенком та Балогою). Що таке справжній Антимайдан, вам розкажуть саме Андріїв і його братки-тітушки, які дійсно чинили фізичну розправу над майданівцями.

Що ж стосується мене, то я єдиний відкрито виступав проти злочинів, які чинилися владою Януковича і його попередниками. Проти патологічної жадібності тих людей. Я перший у перші ж революційні дні запропонував Ужгородському Євромайдану свій офіс, щоб люди могли там координувати свої дії, мати де зігрітися і попити чаю. І активісти це прекрасно знають, бо багато хто цим скористався.

Та просто проаналізуйте мої виступи в період Майдану, мої пости в соцмережах і ви зрозумієте мою роль у цих подіях. А ярлики вигадують представники клану Балог, які просто вирішили монополізувати право на результати Революції гідності і знову зберегти владу в нашому краї, при цьому добряче накравшись і награбувавши і при Кучмі—Медведчуку, і при Ющенку з секс-історією, і при Януковичу. А зараз через посіпак і мітингарів Балога косить під демократа. Це як хвойда, що видає з себе святу Марію.

— Днями ви висловили подяку виборцям за довіру, у якій зробили пропозицію щодо співпраці своїм недавнім конкурентам на виборах — Володимирові Чубірці, Михайлові Качурові та Марії Бадиді. Ви дійсно бачите їх у своїй команді в разі перемоги на виборах?

— Звичайно. Більше того. І Муртазіну, і Вікторії Слюсаренко, і Подебрію запропонував очолити напрямки роботи для користі міста. Як колись я запропонував співпрацю Степанові Семберу, який був другим після мене на виборах, ми добре пропрацювали разом 4 роки.

Кожен із тих, кому я пропоную співпрацю, має відповідний високий фаховий рівень у певних сферах. Володимир Чубірко, зокрема, зробив для міжнародних контактів   Закарпаття більше, ніж всі відповідні чиновники за останні 5 років. Чому би нам разом не займатися питаннями євроінтеграції, інвестиційними та інноваційними проектами з користю для міста. Михайло Качур став би корисним Ужгороду як заступник мера з питань господарства, будівництва та інфраструктури, а Марію Бадиду як фахового фінансиста я бачу заступником у сфері фінансів та економіки.

І взагалі, до рад зараз ішло чимало дуже перспективних політиків і фахівців. Багато з них це люди з новим мисленням, багато інтелектуалів та креативних людей, які розбираються в сучасних процесах у різних сферах. Я всіх їх запрошую працювати разом на Ужгород та ужгородців. Хочу бачити команди «Самопомочі», угорців, «Демальянсу», Радикальної партії. Думаю, що і «Солідарність» має в повному складі включитися в роботу. У тебе є перспективний інноваційний проект із благоустрою, транспорту чи освітленню, значить ти бажаний гість, сядемо разом, обговоримо і реалізуємо. З іншого боку, якщо ти прийшов у раду протирати штани або маєш намір щось дерибанити, щоб повернути витрачені на виборчу кампанію гроші, навіть не підходь близько до мого кабінету.

— Тобто ви не маєте наміру опиратися на якусь політичну коаліцію в раді чи просто на якусь політичну фракцію?

— Звичайно, ні. До чого призводять політичні чвари, ми всі прекрасно знаємо за ці останні 5 років. Депутати бігали від фракції до фракції, кучкувалися в якісь нові коаліції, міняли мерів і секретарів, а про місто ніхто не дбав. То може вже досить?

Я опиратимуся на фахівців, а не на політиків. Нам потрібно терміново привести місто до ладу. Я вже зараз можу запропонувати зо десяток глобальних проектів, які зроблять життя в Ужгороді комфортнішим. Ми раз і назавжди можемо забути про проблеми з водою чи освітленням. А насамперед зі сміттям. Ми будемо мати охайні двори та рівні дороги. Ужгородці будуть їздити тільки у зручному транспорті й ніяке бидло не буде викидати з автобуса пенсіонерів чи нахабно поводитися з пасажирами. Цього не буде! Обіцяю! Якщо ти надаєш якісь послуги населенню, то роби це якісно, бо інакше твоє місце займе той, хто вміє і хоче працювати.

— Ну для реалізації проектів потрібна подеколи і воля депутатів від обласної ради. Ми ж пригадуємо, як обласна рада «зарубала» інвестиційний проект будівництва аквапарку в Ужгороді, Нацбанку.

— Це був німецько-чеський проект на 27 мільйонів євро. Місто могло отримати найкращий і найбільший аквапарк у Східній Європі, але тоді «великий» еколог Погорєлов-молодший разом із депутатами облради від Балоги розпалили війну проти Ужгорода і місто втратило. І це не єдиний проект, який був запланований для реалізації в Ужгороді, але клан Балог усе «рубав» на рівні обласної ради.

Тепер, я сподіваюся, громада стала більш активною і зможе дати бій будь-яким неправомірним діям бюрократів-чиновників. Та й Балога все програв, а Мукачево перетворив на феодальний хутір. Це гірше, ніж сором і ганьба в Харкові.

— Але ж громадські активісти будуть слідкувати за діями не лише обласної влади, але й Ужгорода.

— І це правильно. Більше того, я хочу, щоб громадські активісти слідкували за всіма діями міських чиновників. Влада повинна працювати прозоро. Всі чиновники повинні пам’ятати, що вони є найманими працівниками, і повинні служити ужгородцям. І тільки так і не інакше. Я тільки буду вітати втілення проекту щодо організації оптимальної роботи всіх управлінь та відділів ради. Щоб не було черг, щоб не було зайвої бюрократії, щоб усе робилося швидко і чітко. Це тільки на благо міста і ужгородців.

Сам ініціюю і втілю в життя електронний документообіг, як у всіх європейських країнах. Більшість довідок буде видаватися автоматично з автоматів безкоштовно або за 1—5 грн. І кожен ужгородець удома, навіть лежачи на дивані, через Інтернет буде бачити, як рухаються документи, хто подає проекти і вносить зміни. Навіть у садки і школи діток ми будемо влаштовувати без відвідин кабінету директора. Безкоштовно, по Інтернету, в єдиному вікні виконкому.

Вже на цей рік бачу можливість виділити на оснащення шкіл близько 20 млн. грн. і забезпечити всіх малозабезпечених школярів електронними книжками, щоб навіть хворіючи, дитина могла вдома в ліжку вчити уроки і навіть писати контрольні.

І найголовніше. Користуючись нагодою, хочу звернутися до своїх земляків-ужгороців. Шановні ужгородці, які не втратили честь і гідність за 500 грн., а вас БІЛЬШІСТЬ, давайте згуртуємося навколо доленосних ідей, що зроблять нас заможнішими, а життя і привабливість міста будуть кращими в нашій рідній Україні.

Мої пропозиції. Ужгород це:

- Найчистіше і найохайніше місто України.

- Це перша силіконова долина для студентства, вчених і техніків на просторах колишнього СРСР, де розробляється і впроваджуються найбільше ноу-хау в Європі.

- Це перше місто на території екс-СРСР із повним покриттям безкоштовного Wi-Fi-Інтернету по всьому місту у форматі 3G, 4G.

- Це місто, де школярі й студенти створюють і виробляють найбільше роботів та механізованих пристроїв у Європі.

- Це місто, де до 2030 року не буде транспорту на нафтопродуктах, а буде транспорт виключно на електродвигунах.

- Це перше місто в Європі, що обігрівається виключно з поновлюваних джерел енер-гії: Сонце, вітер, геотермаль-на енергія, холодний термоядерний синтез, біопаливо. В найближчі роки громадський транспорт буде виключно на біопаливі.

- Це місто з європейськими зарплатами і найнижчою   злочинністю.

- Це місто з найвищим рівнем життя і найбільшою тривалістю життям в Україні.

Ось що нас має єднати, освітлювати шлях і наповнювати змістом і мотивацією до дії. І я в це вірю. Вірю в Ужгород — місто мрії, в якому ми живемо.

Тож я чекаю вас на виборах 15 листопада.


ПРИЙДІТЬ І ПРОГОЛОСУЙТЕ — ІНАКШЕ ПРОГРАЄТЕ!

І в жодному разі не псуйте і не рвіть бюлетень, як це закликає кримінал із Мукачева і Галичини.

ТЕГИ : вибори 2015сергій ратушняк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат