Чому «АВЕ» ігнорує вивезення сміття поза контейнерами

Валерія Зенинець, студентка відділення журналістики УжНУ 06.11.2015 17:37 РАТУША

Було би неправдою говорити, що проблема сміття в Ужгороді є новою. Але чомусь легше від цього не стає. Нові фасади та високі новобудови аж ніяк не вписуються в тандем із брудом.


На адресу редакції надійшов лист від мешканця вул. Жемайте Вадима Малецького, в якому йшлося про те, що сміттєзбиральні машини очищають контейнери, а гілки з обрізаних дерев, будівельні відходи, що накопичуються поряд зі сміттєвими контейнерами, ніхто не забирає. Неподалік контейнерів розташований дитячий навчальний заклад, якому через сміття можуть загрожувати гризуни, вважає читач.

Сміттєзбиральна фірма «АВЕ Ужгород» має забезпечувати вивезення сміття з контейнерів та чистоту сміттєвих майданчиків, проте чому на вулицях брудно?

«Згідно з договором із міською радою, нашим завданням є забезпечення сміттєвими контейнерами, а обов’язок кожного мешканця — викинути побутові відходи (ТПВ) до нього. Те, що є за межами контейнерів, є несанкціонованим сміттєзвалищем. Специфіка нашої роботи полягає в тому, щоб прибрати під контейнерами в разі розсипання сміття під час його завантаження. Гілля ж, наприклад, не є твердим побутовим відходом і ним повинні займатися місцеві ЖРЕРи», — розповідає генеральний директор ТОВ «АВЕ Ужгород» Марія Оленич.

Однак мешканці продовжують зносити до майданчиків будівельне сміття, обрізане гілля тощо. Згодом на ці купи кидають уже й побутові відходи, внаслідок чого виникають нові сміттєзвалища, які нема кому прибирати. Виходить, що «АВЕ» киває на ЖРЕРи, бо це, мовляв, їхня компетенція, а ЖРЕРи на «АВЕ», адже сміттєві майданчики — не їхня територія... Як наслідок, маємо засміченість, яка не влаштовує нікого і ганьбить нас у очах гостей.

Валерія Зенинець, студентка відділення журналістики УжНУ

ТЕГИ : огляд листівГаряча лінія

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат