Гравці ФК з Великих Ком’ят сильно побили арбітра, що обслуговував матч Кубка району (ВІДЕО)

02.11.2015 15:50 СПОРТ

"Я вже тепер трохи відходжу, радий, що живий. Я на нього зла не тримаю, мені його просто шкода… Він забрав у мене справу, яку я любив. Я його питав, за що ти мене так? Мені ніхто не каже. Якщо є помилка, нехай засідає федерація, а вони могли лишити мене життя, чи зробити інвалідом", − говорить 53-річний чоловік.

Йосип Теремта, який судив матч між командами Великі Ком’яти – Перехрестя, зараз у травматології районної лікарні. У чоловіка черепно-мозкова травма зі струсом головного мозку. Лікарі кажуть, його стан середньої важкості, однак стабільний.
Гра Кубку району відбулася 24 жовтня.

Після того як команда з Перехрестя зрівняла рахунок, говорить Йосип Теремта, стався цей інцидент. Футболісти В. Ком’ят збили його з ніг і після удару в голову він знепритомнів. У лікарні побитого суддю відвідав гравець цієї команди, просив вибачення. Хлопець каже, бив лише він. Проте Йосип Теремта переконаний, судячи з отриманих травм, били його й інші члени команди, а цей хоче взяти всю провину на себе. Після цього випадку чоловік каже, суддівством більше займатися не буде. Тепер чекає справедливості, що винні понесуть покарання.

Окрім того, з його слів, зіграв свою роль у побитті і тренер команди В.Ком’ят, який нагнітав обстановку на полі.

Обговорювали подію і на засіданні дисциплінарного комітету районної федерації футболу 28 жовтня. Присутні були там і очевидці матчу. Боковий суддя розповів, що Йосипа Теремту вдарили ногою в голову, гравцям не сподобався ігровий епізод. Голова федерації Йосип Гевеші зазначив, що всі зацікавлені, щоб у районі був футбол і ніхто не налаштований проти В.Ком’ят, втім, потрібно приймати рішення щодо винних у побитті судді. Тренер команди Ком’ят Іван Мудра, у свою чергу, каже, гру суддя засуджував, через що все і сталося. Говорить, такі дії він не виправдовує і шкодує, коли за одного гравця команду дискваліфікують на рік.

Остаточного рішення члени дисциплінарного комітету не прийняли. Вирішили дочекатися кінця слідства. Зокрема, серед пропозицій, окрім дискваліфікації команди, таке ж покарання може бути прийняте і до конкретних футболістів, причетних до побиття судді. Однак до цього питання у районній федерації футболу повернуться після того, як правоохоронці проведуть повне розстеження і зроблять висновки по цій надзвичайній події. Наразі команда В.Ком’ят отримала технічну поразку і зі змагань за кубок району її зняли. Піднімалися на засіданні й інші проблеми: члени комітету зазначали, що вболівальники з В.Комят досить часто вибігають під час матчів на поле. Також у районі є випадки залякування, переслідування суддів, а у Новому селі, з їхніх слів, нещодавно теж побили суддю.

Слідчий Виноградівського райвідділу міліції Віталій Ластівка розповів, що на даний час відкрите провадження за ч.1 ст. 125 ККУ − умисне легке тілесне ушкодження, призначені експертизи. Далі допитуватимуть свідків, яких дуже багато.

http://goloskarpat.info/sport/5631f280e39bd/

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат