У депкорпусі обласного центру більшість становитимуть екс-регіонали

30.10.2015 19:24 РАТУША

За підсумками виборів 25 жовтня до Ужгородської міської ради проходять дев’ять партій. Це «Відродження», «Солідарність», «Патріот», Європейська партія України, ВО «Батьківщина», «Наш край», «Єдиний центр», «Самопоміч» та КМКС — Партія угорців України.


Прохід цих партій до міської ради Ужгорода підтримали 35 912 містян. Відтак найбільше голосів ужгородці віддали за «Відродження» — 8846, «Солідарність» — 4748, «Патріот» — 4545. Понад два десятки, тобто переконливу більшість у міській раді, чисельність якої в цьому скликанні становитиме 36 депутатів, сформують екс-регіонали з партій «Відродження», «Патріот», Європейська партія України, «Солідарність» і «Наш край».

Таким чином, до влади реально повернулися ті самі політичні сили, проти яких стояв Майдан, вони тільки трохи змінили вивіски. Новою силою буде хіба що Партія угорців України, представників якої в міськраді раніше не було.

«Відродження» матиме в Ужгородській міській раді 9 депутатів, «Солідарність» — 5, «Патріот» — 4, Європейська партія України — 4, ВО «Батьківщина» — 3, «Наш край» — 3, «ЄЦ» — 3, «Самопоміч» — 3, КМКС — Партія угорців України — 2 депутатів.

Свідома частина населення Ужгорода певною мірою приголомшена фактичним реваншем антиукраїнських сил і останніми днями виходила з протестами то до Падіюну, то до управління обласної міліції з закликами протистояти легітимізації виборчих фальсифікацій у обласному центрі Закарпаття. Активісти закликали керівника області Москаля, а також керівника закарпатської міліції Князєва та начальника обласної СБУ Воєводіна зупинити наступ контрреволюції, спричинений масовим підкупом виборців, і хочуть почути від них пояснення причин того, що сталося.

Комітет виборців України вже в понеділок назвав Ужгород потенційною «гарячою точкою» під час другого туру виборів, у якому візьмуть участь екс-мер Ужгорода Сергій Ратушняк та екс-регіонал і адепт ужгородського Антимайдану Богдан Андріїв.

Тим часом ужгородські активісти вимагають перевиборів, у четвер із цього приводу навіть скликали віче. За словами ужгородських представників із Демальянсу, юридичний механізм виходу з ситуації з підкупом виборців єдиний — якщо депутати від партій, які отримали свої голоси чесним шляхом, відмовляються від мандатів або складають уже отримані мандати (як і увесь список партії), то тоді постає питання про призначення позачергових місцевих виборів. Тобто якщо новообрані депутати вважають, що вибори були спотворені, то повинні діяти таким чином.

ТЕГИ : вибори 2015

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат