Ужгородські школярі утворили серце на площі Народній проти корупції (ФОТО)

admin 28.10.2015 10:57 СОЦІО

 

27 жовтня 2015 року у м. Ужгороді на площі Народній понад 100 учнів шкіл міста провели флеш-моб «STOP корупція!» з короткостроковою творчою акцією, яка пропагує бути етичним громадянином у вільній від корупції країні.

Взявши своїх друзів за руки діти утворили велике серце. Форма серця з переплетеними руками символізувала зв’язаність людських сердець. І те, що хоча учні ще зовсім юні, проте бачать те, що дорослі намагаються не бачити або робити вигляд, що не бачать.

У тому, що корупція це абсолютно руйнівне явище, абсолютна більшість людей вже переконані – навіть ті, хто бере хабарі. Фатальні наслідки корупції проявляють себе в аморальних суспільних звичаях, всеохоплюючій бідності, яка поглиблюється і стає все більш безнадійною. Зростають бар’єри для розвитку, від суспільної діяльності відходять люди найбільш активні і, водночас, чесні. Країни, у яких корупція є поширеним явищем, не розвиваються, у найкращому випадку –– їхній розвиток максимально сповільнений і не відповідає наявному потенціалу. Але досвід інших країн доводить: корупції необхідно протидіяти, і це можливо.

Початком такої протидії мусить бути постійне заперечування думки, що боротьба із корупцією приречена на поразку. Супротив корупції має відбуватися шляхом дій всебічних, різнорідних, які охоплюють не тільки осіб, що можуть піддатися спокусі корупції, але і їхнє оточення, яке власною байдужістю створює атмосферу вседозволеності. Одним з шляхів протидії корупції є постійна підтримка великої публічної дискусії щодо етики та ефективності влади, введення етичної проблематики до шкільної програми, нищення будь-яких корупційних проявів та спроб публіцистичними засобами у всіх ЗМІ.

Таким чином учні створили на площі Народній вільний від корупції простір та задекларували нульову терпимість до неї. Цим продемонстрували дорослим та політикам усю ганебність корупції.
Потім присутнім на площі показали сцену, де чиновники беруть гроші за свою роботу і скільки страждань це приносить звичайним людям. Проте все завершилось хепі-ендом. Люди і чиновники побраталися і відмовились від корупції.

Захід проведено в рамках проекту "Проведення на Закарпатті просвітницько-інформаційних заходів для залучення молоді до боротьби з корупцією", що реалізовується Карпатським агентство прав людини "Вестед" в партнерстві з управлінням освіти Ужгородської міської ради за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

admin


За матеріалами громадської організації Карпатського Агентства Прав Людини “ВЕСТЕД”

ТЕГИ : корупція

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат