Податкова роз’яснила щодо оплати оренди нерухомого майна

admin 12.10.2015 10:39 СОЦІО

Про це йдеться у прес-релізі відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Закон України від 6 липня 1995 року N 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» визначає правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, дія якого поширюється на всіх суб'єктів господарювання та їх господарські одиниці, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Згідно з п.1 ст. 3 Закону № 265 при готівкових розрахунках за послуги з надання в оренду нерухомого майна, при оплаті комунальних послуг за договором оренди суб'єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО.
Така вимога не поширюється на підприємців-платників єдиного податку третьої групи з обсягом доходу протягом календарного року менше 1 млн грн.

Якщо ж суб'єкт господарювання не бажає застосовувати РРО, тоді розрахунки з ним за оренду треба вести виключно через банківські установи. І саме – орендарі перераховувати гроші на його розрахунковий рахунок.
Детальна інформація викладена у листі ДФС України від 10.07.2015 № 14505/6/99-99-22-07-03-15 «Щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій».

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : податки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат