Завдяки   небайдужим людям ужгородська сім’я погорільців повернеться додому

admin 06.10.2015 13:41 СОЦІО

Двоє людей загинуло та ще п’ятеро діток опинилося на лікарняному ліжку внаслідок пожежі, яка сталася в ніч на 11 липня в Ужгороді на вул. Декабристів, 53.

Про пожежу рятувальникам повідомили сусіди, котрі почули дитячі крики про допомогу, що доносилися з квартири. Люди негайно заходилися рятувати жильців. На той момент чадний дим та вогонь вже майже повністю охопили помешкання. Тоді пожежники встигли врятувати п’ятьох діток віком від 2 до 11 років. Всіх їх було госпіталізовано до Ужгородської дитячої міської лікарні з різного ступеню важкості опіками та отруєнням чадним газом. На жаль, врятувати власника помешкання та чотирирічного сина не було змоги. Їхні обгорілі тіла було виявлено у ході гасіння пожежі.
Діані Ярош, матері п’ятьох уцілілих дітей, всього 28 років. І вся сім’я тепер на її плечах. Після пожежі їх тимчасово прихистила тітка, бо у власному помешканні жити стало просто неможливо. Сусіди та знайомі й раді були б допомогти, але грошей на будівельні матеріали ні в них, ні в родини не було.

Сюжет про осиротілу сім’ю побачив відомий в місті громадський діяч та меценат Євген Молнар. І одразу прийняв рішення допомогти родині. Такий вчинок Євген пояснює тим, що не зміг залишитися байдужим до біди, яка зачепила багатодітну сім’ю. Для допомоги він організував команду однодумців, разом з якими й надав допомогу погорільцям. Про те, в якому стані наразі перебуває помешкання родини, розповів сам Євген на своїй сторінці в мережі Фейсбук:
Побачивши ці новини, я не міг залишитися байдужим. Організував команду однодумців, всі разом ми взялися допомогти цій сім’ї з ремонтом та придбали всі необхідні будівельні матеріали. Наразі завершується реконструкція кімнати, туалету, кухні та коридору. Вже поштукатурені стіни та стеля. Ремонтні роботи переходять на стадію побілки та фарбування.
Зрозуміло, що багатодітна мати, яка залишилась без підтримки та з маленькими дітьми на руках, сама не змогла придбати все необхідне, щоб привести до ладу помешкання. А діти повинні мати власне житло та нормальні умови для існування. Тож, все це ми робимо саме заради дітей. Маю сподівання, що ми встигнемо завершити роботи до настання справжніх осінніх холодів.
Джерело: Ужгородська федерація єдиноборств

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат