У п’ятницю "Червоний Хрест" розкаже ужгородцям про результати роботи

admin 30.09.2015 10:16 СОЦІО

У п'ятницю, 2 жовтня,   об 11.00, у приміщенні сесійного залу Ужгородської міської ради відбудеться ХХІІІ звітно-виборна конференція Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

На порядок денний виносяться питання діяльності обласного Червоного Хреста з 2011 по 2015 роки, обрання керівних органів Організації,таких як Правління, Президія Правління та обрання голови Товариства на наступний 5-ти річний термін діяльності.

Товариство Червоного Хреста України – є неприбутковою всеукраїнською добровільною громадською гуманітарною організацією.

Товариство допомагає державі у наданні медичної і гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час, бере участь у наданні міжнародної допомоги у разі катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечує медико-соціальну допомогу найменш соціально захищеним верствам населення.

Товариство керується у своїй діяльності Конституцією України , чинним законодавством України, Законами України «Про Товариство Червоного Хреста України», «Про символіку Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні», Статутом Товариства Червоного Хреста України.

Структурно Організація в Закарпатській області складається з   обласної організації, 2 міських, 13 районних організацій, 1244 первинних організацій.


Напрямки роботи:
Робота з первинними організаціями Товариства Червоного Хреста та залучення населення в члени Товариства.
Організація налічує 1244 первинних організацій, 272 032 членів Товариства, які сприяють в розвитку та діяльності Товариства Червоного Хреста.
Розвиток мережі підрозділів Товариства Червоного Хреста.

Протягом 16 років успішно діє лікарня Червоного Хреста в с. Ракошино Мукачівського району на 20 ліжок. В с.Оноківці Ужгородського району на базі Оноківської дільничної лікарні функціонує палата Червоного Хреста на 6 ліжок. В районах діють 8 медико-соціальних центрів, 27 медико-соціальних кімнат, 10 громадських пунктів першої допомоги та   29 банків одягу.   В м.Іршава при медико-соціальному центрі працює   їдальня для гарячого харчування малозабезпечених верств населення та денний стаціонар Червоного Хреста на 6 ліжок.  
Робота патронажної служби сестер милосердя.
Патронажна служба сестер милосердя – це структурний підрозділ Організації, який налічує в області   118 посад медичних та молодших сестер милосердя. Створений для надання медичної допомоги, догляду, соціально-побутового обслуговування одиноких престарілих та непрацездатних громадян, інвалідів ветеранів війни та праці, інших соціально-незахищених категорій населення та проведення медико-соціальних, профілактичних та освітніх програм серед населення.

Щороку медичні та молодші сестри милосердя надають допомогу на дому 11 975 підопічним, 2 466 з них – це люди, що за станом здоров’я прикуті до ліжка або обмежені в пересуванні. Працівники патронажної служби працюють адресно на дому та в створених підрозділах Організації.
Надання медико-соціальної допомоги малозахищеним верствам населення.

Медико-соціальна допомога потребуючим надається працівниками Товариства адресно на дому, через створену мережу підрозділів та під час різного виду акцій організованих Товариством Червоного Хреста.
Завдяки організації благодійних акцій та заходів Товариства Червоного Хреста і співпраці з колегами із-за кордону Організації вдалося протягом 2009 р. надати різного роду допомогу потребуючим 46 тис.осіб на суму 2,4 млн. грн.   В 1 півріччі 2010 р. допомогу отримало 48 тис.осіб на суму 1,1 млн. грн. через розгорнуту мережу підрозділів Червоного Хреста та адресну допомогу.

Міжнародна діяльність та реалізація міжнародних проектів, програм.
В області реалізуються цільові гуманітарні програми Червоного Хреста за рахунок коштів Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, національних товариств Червоного Хреста та партнерських організацій зарубіжних країн.
В 2009 році було реалізовано 10 міжнародних програм та проектів із залученням в область додатково позабюджетних коштів у сумі 936,8 тис.грн. В 1 півріччі 2010 р. – 4 проекти в сумі 94,4 тис. грн.
Заслуговують уваги такі міжнародні проекти, як «Допомога постраждалим від повені в Україні», «Відновлення родинних звязків для нерегулярних мігрантів в Західній Україні», «Правовий та соціальний захист дітей, що шукають притулку, та дітей біженців в Україні», «Підготовка до пандемії людського грипу», тощо.
Завдяки тісній співпраці із зарубіжними партнерськими організаціями в 2009 р.Організаціями Товариства Червоного Хреста отримано гуманітарну допомогу на загальну суму 423,3 тис.грн. з Угорщини, Німеччини, Франції,
Нідерландів. В 1 півріччі 2010 р. – на суму 1,1 млн. грн.

Реалізація профілактичних та освітніх програм.
Товариство Червоного Хреста працює в програмах: «Профілактика ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу», «Навчання першій невідкладній медичній допомозі та догляду за хворими на дому», «Залучення населення до лав безоплатних донорів», «Поширення знань з історії Червонохресного руху та міжнародного гуманітарного права».

Під час всеукраїнського місячника Червоного Хреста в 2009 р. обласна організація Товариства надала допомогу 677 хворим на туберкульоз на суму 69 тис,грн. В молодіжних, волонтерських   групах та підрозділах Товариства, в загальноосвітніх навчальних закладах (згідно програмних завдань та домовленості) працівниками Червоного Хреста проводяться різні тематичні акції на покращення обізнаності молоді з питань профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу.
В області працюють підготовлені 12 інструкторів по навчанню першій невідкладній допомозі та догляду за хворими на дому, які щорічно проводять навчання бажаючих здобути навички надання першої допомоги, приймають участь в   змаганнях молоді де виносяться питання першої невідкладної допомоги, проведенні показових тренінгів серед різних вікових груп та навчання працівників, волонтерів Товариства.
Щороку працівники Товариства проводять акції по інформуванню та залученню населення до безоплатного донорства. В 2009 р. проведено Дні донора, зустрічі з донорами різних поколінь та залучено до безоплатної дачі крові більше 1300 донорів під час планових виїздів обласної бригади ОСПК та заборів крові міськрайонними ВПК, при цьому донори та ветерани донорського руху отримали від Червоного Хреста подарунки та допомогу у вигляді гігієнічних, продуктових наборів та товарів першої необхідності.
Головний акцент роботи направлено на проведення навчань по поширенню знань з історії Червонохресного руху та міжнародного гуманітарного права, питань захисту символіки Червоного Хреста серед населення.

Волонтерський рух та молодіжні формування Товариства.
Волонтери та молодіжні формування Червоного Хреста приймають активну роль в діяльності Товариства. Понад 200 тис.чоловік серед молоді різного віку є членами Товариства Червоного Хреста, які сплачуть «членський внесок», 1834 волонтери, згідно форм анкет, співпрацюють з Товариством в різних напрямках роботи.   Обласна організація Товариства Червоного Хреста в 2009 р. надала допомогу молоді, батьки яких   звернулися по допомогу різними товарами на суму 974,2 тис.грн. В установи, де перебувають діти, від Червоного Хреста направлено допомогу на суму 94,4 тис.грн., у вигляді гуманітарної та натуральної допомоги. Працівники Червоного Хреста провели 323 заходи та акції, в яких приймали участь волонтери, спрямовані на залучення та надання різного виду допомоги та реалізації профілактичних і освітніх програм Червоного Хреста.
За підсумками роботи волонтерів в 2009 році на всеукраїнському конкурсі «Волонтер року» троє молодіжних лідерів від Закарпатської області вибороли звання кращих волонтерів в різних номінаціях.

Як приклад, завдяки акції Товариства Червоного Хреста «Милосердя», яка проходить восени, з допомогою вчителів та учнів загальноосвітніх шкіл в 2009 р. зібрано консервації та продуктів харчування понад 18 тон. Завдяки акції забезпечено продуктами та консервацією на зимовий період їдальню та лікарню Червоного Хреста, надано адресно допомогу біля 120 підопічним Товариства. Спільно з партнерами з Австрії, під час реалізації проекту «Діти-дітям»,   до зимових свят було роздано 13 тис. новорічних подарунків на суму понад 600 тис. грн. в 35 загальносвітніх, 15 дошкільних навчальних закладах
7 дитячих будинків, шкіл-інтернатів області в 2010 р.

Робота по розшуку.
Сприяння родинам в яких втрачено зв’язки з рідними внаслідок другої світової війни, сучасних збройних конфліктів чи інших надзвичайних ситуацій. Протягом 2009 р. розглянуто 107 звернень громадян, 19 надано дозвіл на відвідання могил українських воїнів, загиблих на територіях країн Західної Європи.

Заслуговує уваги робота з відновлення родинних звязків для нерегулярних мігрантів та неповнолітніх дітей-біженців, які потрапляють на територію України без супроводу дорослих. Кожен з вище вказаних категорій має право телефонного дзвінка та може скористатися телефонними картками, які видаються працівниками Товариства в місцях їх перебування. Крім цього, мають можливість написати листа «Послання Червоного Хреста» рідним. Загальна сума закуплених телефонних карток протягом 2009 р. склала 23,8 тис.грн., якими скористалося 1585 чоловік, з яких 58 – неповнолітні діти.

Реагування та готовність до надзвичайних ситуацій.
При обласній організації Товариства Червоного Хреста сформовано 13 добровільних рятувальних формувань на випадок НС, до складу яких входить 140 чоловік з числа працівників та волонтерів Товариства. Сформовано недоторкані запаси товарів першої необхідності на випадок НС. На спроможність організацій Товариства Червоного Хреста в реагуванні на надзвичайні ситуації показали паводки 2008, 2010 років. Завдяки підтримці НК ТЧХУ, колег із-за кордону та окремих благодійників від Червоного Хреста в період 2008-2009 роки та 1 півріччя 2010 р. допомогу постраждалим мешканцям Закарпатської області на суму понад 900 тис.грн.

admin


За матеріалами прес-центру ОЦЗ у Закарпатській області

ТЕГИ : Червоний хрест

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат