У Закарпатті контролюватимуть виділення землі учасникам АТО

admin 24.09.2015 10:28 СОЦІО

У вівторок, 22 вересня, в облдержадміністрації відбулося засідання обласної координаційної ради з вирішення проблемних питань військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей. Головував на засіданні заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік.  

Начальник відділу департаменту соціального захисту населення ОДА Наталія Омелянюк поінформувала присутніх про питання, з якими учасники АТО звертаються до облдержадміністрації.

За її словами військові нарікають: у їхніх громадських організацій немає приміщень для роботи. Крім того, до складу робочих груп з питань соціального захисту учасників АТО та їх сімей у районах та містах не входять військовослужбовці, а саме вони знають про конкретні проблеми. І найгостріше питання – військовим відмовляють у виділенні земельних ділянок, твердого палива, медикаментів.  

Відтак за результатами засідання вирішили до складу обласної координаційної ради внести зміни, залучивши до її роботи голів громадських організацій учасників АТО: Миньо М.М.( м. Ужгород), Удут І.Ю.   (м. Мукачево та Мукачівський р-н), Білас С.С. (Свалявський р-н), Кубарич М.А. ( Тячівський р-н) та представника громадської організації „Карпатська ініціатива” Якубець О.С..

Також управлінню Держгеокадастру у Закарпатській області доручили   представити перелік земельних ділянок, які запропоновані для учасників АТО та долучити до роботи з виділення землі громадські ради.

-- У кожному районі   необхідно проаналізувати діяльність робочих груп які займаються вирішенням проблем учасників бойових дій. Якщо необхідно – оновити їх кадровий склад, залучити до роботи представників громадських організацій учасників АТО. Взагалі кожний керівник району на Закарпатті повинен мати радника з числа учасників АТО, - наголосив О. Петік. – Військовослужбовці повинні отримувати всю необхідну інформацію та допомогу там, де вони живуть.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : АТО

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат