В Ужгороді виступить оркестр із Луганщини, яким керує відомий австрієць Курт Шмід (ФОТО)

admin 23.09.2015 10:35 СОЦІО

 

Москаль привіз на Закарпаття з Луганщини академічний оркестр під керівництвом знаменитого австрійця Курта Шміда.

В Ужгороді виступить симфонічний академічний оркестр Луганської обласної філармонії під керівництвом відомого австрійського композитора й диригента Курта Шміда. Після початку бойових дій на сході країни оркестр опинився в окупації, однак завдяки зусиллям тодішнього керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля майже весь колектив переїхав на контрольовану Україною територію й розпочав роботу в Сєвєродонецьку. Музиканти були задіяні на святкуванні Дня Перемоги в травні цього року, Дні Незалежності та інших урочистих подіях.

Очолює оркестр знаменитий австрієць Курт Шмід, котрого з Г.Москалем пов’язують давні дружні стосунки. Саме на запрошення Г.Москаля академічний оркестр приїздить до Ужгорода й виконає концертну програму цієї суботи, 26 вересня. Візит  академічного оркестру Луганської обласної філармонії символічно поєднає найсхіднішу та найзахіднішу області і вкотре продемонструє, що Україна – єдина країна.
Спочатку планувалося, що оркестр виступить просто неба на площі Театральній, однак через несприятливі прогнози синоптиків виступ відбудеться в обласній філармонії. Початок о 17.00, вхід вільний.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : геннадій москаль

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат