Закарпатці найбільше ухиляються від мобілізації

admin 27.01.2015 16:15 ПОДІЇ

Найбільше випадків ухилення від мобілізації зафіксовано у Закарпатській області, військовозобов'язані переховуються за кордоном.


Про це на нараді в Адміністрації президента, присвяченій проблемам мобілізації, заявив начальник мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України Олег Бойко, - пише УНІАН.

«У Закарпатській області найбільша проблема у мобілізаційних заходах. Основні причини — відсутність значної кількості військовозобов'язаних за місцем проживанням у зв'язку з виїздом на заробітки», - сказав він.

Також Бойко зазначив, що непоодинокі випадки ухилення від військового обов'язку спостерігають в інших західних областях України.

“В Івано-Франківській області під час проведення оповіщення робочими групами районних військових комісаріатів вони блокуються місцевим населенням, зокрема у Снятинському, Городенківському районах до 14 голів селищних рад сприяють цим заходам”, - сказав Бойко.

Також він розповів, що у зв'язку з випадками ухиляння від військового обов'язку військовозобов'язаними впродовж 2014 року щодо осіб, які порушили законодавство військовими комісаріатами надано до прокуратури 3 тисячі документів та близько 50 тисяч документів - до МВС. Також військові комісаріати застосували близько 4,5 тисячі адміністративних проваджень щодо тих, хто ухиляється від виконання військового обов'язку.

сьогодні на нараді в Адміністрації президента стосовно проблем мобілізації представник Генерального штабу Олег Бойко зазначив, що на сьогодні штрафи за порушення правил військового обліку та інші правопорушення, пов'язані з виконанням військового обов'язку військовозобов'язаними, є незначними, зокрема за порушення правил військового обліку фізичні особи притягуються до штрафу в розмірі 119 або 255 грн (у разі повторного порушення), а посадові особи — 1700 і 5100 грн відповідно.

***

Газета "РІО" на головній сторінці сайту Rionews.com.ua проводить опитування щодо того, як закарпатці ставляться до   нової "хвилі" мобілізації?

Нам важлива ваша думка. Просимо проголосувати на головній сторінці сайту справа.




admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат