Хто з закарпатців і скільки платитиме податку за авто (РОЗ’ЯСНЕННЯ)

admin 27.01.2015 12:03 СОЦІО

З першого січня 2015 року в Україні запроваджено транспортний податок.

Платниками цього податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками зареєстрованих в Україні згідно з чинним законодавством легкових автомобілів, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 см3.

Ставка транспортного податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Обчислення суми податку з об’єкта оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку.

Податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового періоду.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок буде сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

В той же час платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Фізичними особами транспортний податок сплачується   протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення а юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : транспортподатокЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат