Новації в акцизному податку

admin 27.01.2015 10:30 СОЦІО

Акцизний податок: максимальна роздрібна ціна + 5%.

З 1 січня в Україні запроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.

Платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, товари, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ, тощо.

Продаж суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, на які встановлюються максимальні роздрібні ціни (в даному випадку-тютюнові вироби), не може здійснюватися за цінами, вищими за максимальні роздрібні ціни вказані на пачках, збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів. У фіскальному чеку, який видається продавцем покупцеві до сплати, повинна бути зазначена саме ця сума.

За порушення цієї норми, статтею 17 Закону України від 19 грудня 1995 року №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» передбачена відповідальність у вигляді штрафів: у разі роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів, збільшеними на суми акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну мережу тютюнових виробів – 100% вартості наявних у суб'єкта господарювання тютюнових виробів, але не менше 10 000 гривень.

Більш детально з інформацією про акцизний податок та те, як формується роздрібна ціна на тютюнові вироби, що реалізуються в роздрібній торгівельній мережі та вище якої не може здійснюватися їх продаж, можна ознайомитися в листі ДФС України від 20 січня 2015 року № 1519/7/99-99-19-03-03-17 «Про забезпечення сплати акцизного податку з роздрібного продажу».

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : алкогольподатокЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат