Понад 372 мільйони гривень отримали закарпатці від податкової

admin 08.09.2015 10:13 СОЦІО

Протягом січня-серпня 2015 року платникам Закарпатської області відшкодовано 372,1 млн грн ПДВ, що на 185,5 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Ця сума у 2 рази перевищує рівень відшкодування ПДВ за січень-серпень 2014 року.

Зауважимо, що з повернутих протягом вказаного періоду сум ПДВ, юридичним особам-експортерам відшкодовано 343,6 млн грн або 92,3% від загальної суми по області.

В автоматичному режимі відшкодовано 276,4 млн грн 166 платникам області або 74,3% від загальної суми. Для порівняння, станом на 1 вересня минулого року, в автоматичному режимі відшкодовано 115,6 млн грн 20-ти платникам.

Нагадаємо, що критерії, яким повинні відповідати платники ПДВ для отримання автоматичного бюджетного відшкодування, визначені пунктом 200.19 статті 200 Податкового кодексу України. Ці критерії побудовані на аналізі даних звітних показників платника та наявної податкової інформації.
Відшкодування ПДВ проводиться з урахуванням бюджетного ресурсу, встановленого Міністерством фінансів України та наявних коштів на єдиному казначейському рахунку. Заявлені суми до відшкодування ПДВ проходять ретельну перевірку на предмет наявних кримінальних проваджень, нанесених державі збитків, користування «схемами» ухилення від оподаткування та наявності податкового боргу.

Також варто зазначити, що з початку липня 2015 року система електронного адміністрування ПДВ працює в звичайному режимі: 24/7/365. Зокрема ця Система передбачає реєстрацію всіх податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН).

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : податки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат