Закарпатські митники вилучили в українця автобус (ФОТО)

admin 21.08.2015 11:22 КРИМІНАЛ

 

Для того щоб встановити реальну вартість транспортного засобу і на підставі яких документів митними органами Румунії було здійснено випуск з території Європейського Союзу в Україну транспортного засобу, працівники Закарпатської митниці ДФС направили запити до Директора Регіональної митниці Клуж.

Відповідно до наданих копій документів митних органів Румунії, у документах наданих водієм містились значні розбіжності. Йде мова про неспівпадіння відправника, одержувача та вартості транспортного засобу – автобусу   «SETRA S417HDH» 2003 року випуску. Так, наприклад, у документах, які надав при перетині кордону українським митникам співвітчизник, вартість автобусу становила 342 274 грн, а в документах наданих румунським митникам – 713 072 грн.

Пояснювати свої дії громадянин України відмовився.
Таким чином, українець перемістив товар через митний кордон на митному посту «Дякове» Закарпатської митниці ДФС з приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу ДФС, як підстави для переміщення товарів, документів, що містять неправдиві дані щодо відправника, одержувача, неправдиві відомості щодо митної вартості товару.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті   483   Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил,   автобус вилучено.

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : Контрабанда

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат