На Виноградівщині новий голова РДА (ФОТО)

admin 21.08.2015 11:18 ПОЛІТИКА

Розпорядженням Президента України головою Виноградівської райдержадміністрації призначено Михайла Русанюка. У четвер нового керівника активу району представив голова ОДА Геннадій Москаль.

Під час оцінки соціально-економічного становища Виноградівщини Г.Москаль окреслив кілька основних завдань для районної влади. По-перше, слід збільшити витрати на державне харчування школярів молодших класів (зараз воно становить 6,5 грн. на день). Грошові резерви для цього є, адже районний бюджет перевиконується на 20 мільйонів гривень. По-друге, необхідно зробити все, щоб не допустити заборгованості по зарплатах, а вже потім розраховуватися за енергоносії. У зв’язку з цим керівник області застеріг правоохоронні органи від участі у “вибиванні” боргів за комунальні послуги. Заборгованість за енергоносії та компослуги — це компетенція судів, міліція чи інші силові структури не мають до цього відношення. По-третє, податкова база в районі (як і в цілому по області) не збільшується, тому для наповнення бюджету необхідно залучати інвестиції й створювати робочі місця. Кілька інвестиційних проектів Г.Москаль мав намір обговорити з головою районної ради, однак той на представлення керівника району не з’явився. 

— Голова райради тричі приїжджав до мене в Ужгород просити сприяння в залученні інвестицій, — прокоментував цей факт Г.Москаль. — Ми з ним домовилися, що оглянемо конкретні об’єкти й обговоримо все на місці під час представлення голови РДА. Я приїхав, а його немає. І так по всіх районах, де голови райрад представлені однією сімейно-локальною партією. На цих прикладах дуже чітко видно, кого представляють такі політики — своїх виборців чи своїх хазяїв. Тому прошу мешканців району на прийдешніх виборах проголосувати по совісті, а не за гроші. Тим більше, що якихось триста гривень подачки нікого не врятують. Якщо розділити їх на 5 років (термін каденції депутатів), вийде всього 16 копійок на день… 

У другій половині зустрічі Г.Москаль відповів на запитання присутніх. У ході діалогу одразу двоє сільських голів району поскаржилися на проблеми із належним вшануванням загиблих на сході учасників АТО та фінансовим забезпеченням їхніх сімей. У одному випадку вдова досі не отримала компенсацію за чоловіка, що загинув на Донбасі, а в другому рідні вже кілька місяців не можуть отримати тіло загиблого через складнощі з ДНК-експертизою. Г.Москаль пообіцяв узяти вирішення цих проблем під особистий контроль.

Довідково: Русанюк Михайло Михайлович народився  у с. Нижнє Селище Хустського району Закарпатської обл. У  2004 році закінчив Ужгородський національний університет ( фізика, фізик, інженер). З 2013 по 2014 роки працював першим заступником голови Виноградівської РДА. 
Депутат Виноградівської районної ради V та VI скликань.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : кадрові зміни

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат