Міську комунальну компанію хочуть створити в одному з міст

18.08.2015 17:08 ПОДІЇ

За півтора року керівництва Дніпропетровському нова влада фактично повністю знищила комунальне господарство міста. Ліквідована система ЖЕКів, створені приватні фірми, які наживаються на людях. У цих фірм у статутах написано, що їхня мета - отримання прибутку, а слово «соціальний» є обманом і маніпуляцією.

А тепер за новим законом городяни зобов'язані самі оплачувати ремонт дахів і під'їздів, заміну ліфтів. Необхідно створити міську комунальну керуючу компанію, яка допоможе вирішити проблеми, що стоять перед людьми, - заявив під час зустрічі з ветеранськими організаціями Дніпропетровська народний депутат, глава Фонду «Українська перспектива» Олександр Вілкул.

Катастрофічна ситуація, в якій знаходяться багато будинків в місті, відсутність грошей на ремонт на тлі позамежних тарифів на ЖКГ, а також небезпека того, що замість керуючих компаній до людей прийдуть чергові шахраї - одна з тем, яка найгостріше хвилює жителів Дніпропетровська.

Олександр Вілкул розповів, що їм недавно були запропоновані поправки до прийнятого коаліцією закон «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках», який набув чинності з 1 липня.

- Цей закон виключив норму, яка зобов'язувала організацію, що містила будинок на своєму балансі, провести капітальний ремонт перед його передачею на баланс мешканцям. Якщо все залишити як є, буде комунальна катастрофа. Наприклад, у Дніпропетровську чимала частина житлового фонду знаходиться в аварійному стані.
Саме тому я подав до Верховної Ради спеціальний законопроект. У ньому чітко зафіксовано право громад спрямовувати кошти з місцевих бюджетів на капітальний ремонт після передачі будинків на баланс мешканців. Упевнений, що це єдино правильний підхід, і Верховна Рада повинна підтримати мою ініціативу, - заявив Вілкул.

Також, за словами народного депутата, його законодавча ініціатива вводить обов'язкове державне страхування керуючих компаній.

- Тому що в іншому випадку ми зіткнемося з тим, що, як гриби після дощу, з'являться компанії-шахраї, які візьмуть у людей гроші, а потім попросту втечуть. Тому страховка необхідна.
Зараз політики обіцяють різне: одні кажуть, що створять соціальну керуючу кампанію, інші пропонують створити її «навпіл» з ними, але власниками-то будуть вони! Моя думка: необхідно створити міську комунальну керуючу компанію, - підкреслив політик.

Олександр Вілкул нагадав, що крім поправок до закону «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках», ним до Верховної Ради внесено закон про замороження всіх комунальних тарифів, а також про індексацію заробітних плат і пенсій на реальний рівень інфляції

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат