Балога вирішив погратися   в опозиціонера

08.08.2015 07:26 ПОЛІТИКА

Віктор Балога налаштував свій партійний та сімейний клан проти центральної влади. У минулому номері ми повідомляли про те, що партія Балоги «Єдиний центр» встановила по всьому Закарпаттю білборди, з яких звинуватила центральну владу в тому, що це нібито вона намагається внести неспокій в наш край.


А цього тижня вже в багатьох районах області людям розносили листівки «Єдиного центру», у яких балогівці намагаються переконати закарпатців, що у всіх бідах винуватий Київ.

Не будемо подавати зміст цих листівок, але у них є явні елементи підбурення людей не так проти центральної влади, як натяк на те, що закарпатці не дотичні до українських проблем і нема нам чого тут каламутити воду.

Насправді, перехід Балоги в опозицію — це лише данина часу. Коли у країні війна і криза, то найлегше бути в опозиції і критикувати владу. Тим більше, що влада змушена була піти на радикальні реформи, бо Україна тривалий час жила в совковому середовищі, а на таких умовах збанкрутілій Україні міжнародні фінансові структури гроші не дадуть.

Та чи можна вірити Балозі-опозиціонеру. Як і просто вірити Балозі. Адже він тримався будь-якої влади. Це почалося ще з часів Медведчука. Адже саме Балога три роки вірно служив Медведчуку і саме він розбудував його партію СДПУ(о).

Потім, коли стало зрозуміло, що до влади прийде Віктор Ющенко, Балога різко кидає Кучму-Медведчука і лягає під Ющенка. І не просто лягає, а стає його секретарем і де-факто керує країною.

Потім стало зрозуміло, що Ющенко — політичний банкрут і Балога йде під Януковича, займаючи посаду най­грошовитішого міністерства — МНС. Саме від Януковича Балога отримав величезну земельну ділянку біля «Синяка».

Під час останньої президентської кампанії Балога вірою і правдою розкручує Порошенка і зберігає монополію на владу в Закарпатті. Але ця монополія Балоги мала кримінальний душок і Порошенко вже не витримав. Прислав до нас Москаля, який саме спец по криміналу.

Балогу притиснули. Він втрачає адмінресурс. Може втратити і частину кримінального бізнесу. Ось і вирішив погратися в опозицію.

Невідомо лише, як він буде ділити опозиційну нішу з тими, хто є «офіційною» опозицією. З цього приводу Інтернет-видання ProZak.info написало:

«Виникає резонне запитання: як на опозиційному полі в Закарпатті функціонуватимуть разом «Єдиний центр» Балоги та реальний «Опозиційний блок», який, як відомо, очолює Олександр Ледида? Та ніяк не будуть. Очоливши «Опозиційний блок», Ледида знав на що йшов і розумів, що разом з тим переймає на себе всю критику за дії екс-влади Януковича. Він розумів, що повинен буде «віддуватися» за надмірні апетити колишнього свого партійного боса. Колись Ледида питав, чи може лягати ярлик «злодіїв» на всіх людей, які були при владі від «Партії регіонів», бо серед «регіоналів» були тисячі чесних освітян, лікарів, інженерів та вчених, які «не пиляли золоті батони» разом із Януковичем.

Тим не менше, ярлик «злочинної влади» все одно висітиме над всіма колишніми «регіоналами», тому Ледиді доведеться нелегко. Аргументом на його користь може залишатися лише його діяльність на посаді голови Закарпатської облдержадміністрації. Бо при губернаторові Ледиді область таки піднялася і було реалізовано чимало крупних проектів. У першу чергу з покращення медичної сфери, хоча сам Ледида найбільшою своєю заслугою вважає очищення Закарпаття від премікса та інших отрутохімікатів.

А що може бути аргументом на користь Балоги? Маючи майже абсолютну владу в Закарпатті, перебуваючи на дуже високих посадах при трьох останніх президентах, Балога міг зробити із Закарпаття найрозвиненішу область в Україні. На жаль, ефективність діянь сімейного політичного проекту «Єдиний центр» була на рівні нуля в суспільному плані. Приватно ж Балоги піднялися доволі потужно. Тому риторика Балога опозиційного змісту матиме виключно характер критиканства, без логічних аргументів. Що, власне, зараз і відбувається.

Є два пояснення того, чому Балога почав таку активну кампанію критики влади, аж до листівок.

По-перше, ніхто так часто не замовляє соціологічні опитування про політичні симпатії закарпатців, як це робить Віктор Балога. Швидше за все, опитування показують, що довіра до партії Балоги поки не настільки висока, щоб отримати більшість на виборах до місцевих рад, тому Балога і активізувався.

По-друге. Цілком можливо, що Балога активізувався і для самозахисту. У влади може бути багато юридичних аргументів для того, щоб «поставити» Віктора Балогу та його політичну силу на «місце». Достатньо лише провести моніторинг діяльності партії «Єдиний центр», щоб через невідповідність до статуту та законодавства цю партію не допустити до виборів або взагалі ліквідувати.

Окрім того, правоохоронні структури можуть спокійно знайти «кримінал» на Балогу. І його буде за що покарати. Ось тому Балога і вирішив терміново організувати опозиційний тиск на владу, щоб потім показати всім: «От бачите, я почав критикувати владу, а вони за це вирішили розправитися зі мною». Тобто, стати «жертвою» політичного терору і підняти Закарпаття на свій захист».

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат