Депутатський саботаж

07.08.2015 15:23 РАТУША

Останні сесійні засідання Ужгородської міської ради стали свідченням того, що міські депутати, яких ужгородці обрали для того, аби покращувати життєдіяльність складного міського організму й, власне, самих містян, аж ніяк не бажають працювати, ігнорують засідання, відверто демонструють свою зневагу ужгородцям.


З іншого боку, дедалі відвертішим стає роздратування і самих ужгородців на адресу народних обранців, оскільки люди остаточно розчаровані нинішнім депкорпусом міськради.

У п’ятницю 31 липня чимало городян уже звично прийшли в сесійну залу «вигризти» свої права, вони не стримувалися в репліках, а їхні втомлені діти плакали. Відтак загальна атмосфера негативу не додавала настрою нікому.

Так, позбавлені права на реєстрацію мешканці пл. Привокзальної вимагали відмінити відповідне рішення, однак депутатське панство не давало достатньо голосів навіть при спробі проголосувати проект рішення за основу. Присутні пригадали історію реконструкції нинішньої пл. Кирпи й 37 нових квартир, міський голова закликав депутатів підтримати питання й відпустити родини з малими дітьми, однак депутати були невблаганні...

Тільки завдяки поіменному голосуванню вдалося набрати 32 голоси «за». При цьому з’ясувалося, що деякі депутати «кнопкодавили» за своїх відсутніх колег, виникла неприємна словесна перепалка.

Незламну впертість депутати продемонстрували і при розгляді питання щодо фінансування Водоканалу на суму близько 2,5 млн. грн., якими підприємство мало погасити борги перед електриками. Перспектива відключення Водоканалу від електромережі не стала для депутатів переконливим аргументом.

Так само, як і заклики Віктора Погорєлова підтримати Водоканал, який за півроку в 15 тисяч квартир відновив цілодобове водопостачання і планує цілодобово забезпечити водою решту квартир.

Проект рішення відтак відправили на доопрацювання, виокремивши це питання. На сесію воно подавалося у спільному проекті про підтримку КП міста на період 2013—2015 рр.

(Згодом, уже після чергового «демаршу» міських депутатів стосовно фінансування Водоканалу, ПАТ «Закарпаттяобленерго» оголосило вимогу негайного погашення заборгованості й обмеження споживання електроенергії та пообіцяло повне припинення електроподачі всім об’єктам, що подають воду).

Ще одна гаряча суперечка виникла між представником Громадської ради й міським військовим комісаром, мовляв, повістки роздані членам Громадської ради з умислом нейтралізувати їх як опозиціонерів і активістів. Натомість міський військком наголосив, що повістка ще не означає відправлення в АТО, а йдеться передовсім про комплектацію територіального осередку оборони.

За його словами, комісаріат дійсно надавав запит щодо Громадської ради, а також членів міськвиконкому, працівників мерії. Є директива начальника Генштабу створити роту охорони, яка буде задіяна в разі введення правового режиму воєнного стану.

Присутні в залі ужгородці почали докоряти п. Журавльову тим, що мобілізацію справедливо розпочинати саме з депутатського корпусу. Хоча, як відомо, у квітні комісар вручив чиновникам міської ради 66 повісток, у т. ч. секретареві ради, першому заступникові тощо, однак жодного досі не мобілізували. Депутати ж тоді відверто проігнорували повістки з військкомату. Під час суперечки на сесії у п’ятницю вони почали, про всяк випадок, покидати залу. Міський голова також не затягував із присутністю комісара й оголосив перерву до понеділка.

...Понеділок — у депутатів день тяжкий. На початок сесійного за­сідання 3 серпня депутатів зібралося тільки третина від загального складу. Чекали, коли підтягнуться інші майже годину, але в залі зареєструвалося тільки 26. Чи то розморені сонцем, чи то налякані повістками, народні обранці воліли зайнятися цього понеділка іншими справами. Ужгородців у залі засідань також було менше, одні прийшли відстояти гуртожиток на вул. Квітів, 1, інші — вирішити ситуацію з ділянками на пл. Ракоці. Присутні обурювалися тим, як депутати виконують свої обов’язки.

«Краще не прийти, ніж висловити свою позицію, для когось», — після перерви прокоментував ситуацію з прогульниками міський голова Віктор Погорєлов і додав, що він особисто підтримав би мажоритарку, та звернувся до присутніх депутатів, щоб ті передали своїм відсутнім колегам пораду: подумати про складання мандата... Мер також наголосив, що через зрив сесії цілком можливе відключення міста від води. Секретар ради нагадав про обов’язки депутатів, згідно з законодавством, бути присутніми на сесійних засіданнях і вирішувати питання, натомість вони, за словами Богдана Андріїва, «ходять ображені коридорами мерії»... Міський голова назвав орієнтовну дату продовження сесії — 20 серпня.

ТЕГИ : віктор погорєлов

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат