В українця на кордоні вилучили партію цигарок (ФОТО)

admin 20.07.2015 10:57 КРИМІНАЛ

 

Фахівці Закарпатської митниці ДФС в «MERCEDES-BENZ VITO 115 CDI» знайшли приховані 964 пачки цигарок.

Перетнути кордон громадянин України намагався в пункті пропуску «Тиса». Виявлення контрабандних тютюнових виробів стало можливим після демонтажу спеціально виготовленого сховища в декоративній обшивці даху авто.

Зазначимо, що формою проходження митного контролю українець обрав «зелений коридор». Такий вибір означав, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення/вивезення. При усному опитуванні громадянин підтвердив, що жодних прихованих від митного контролю товарів не переміщує.

На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, транспортний засіб було виведено з загального потоку «зеленого коридору» і направлено в бокс поглибленого огляду.

Здійснюючи поглиблений митний контроль, митники знайшли тютюнові вироби вітчизняного виробництва, без акцизних марок, з позначкою «For Duty Free Only», а саме: 442 пачки «Compliment Super Slims 3» та 522 пачки «Super Slim Lifa Menthol».

Громадянин України визнав, що цигарки є його власністю.
Таким чином, українець вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю та використовуючи спеціально виготовлене сховище. Ці дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 МКУ вилучено товари, що є безпосередніми предметами порушення митних правил та транспортний засіб зі спеціально виготовленим сховищем, що використовувався для приховування товарів від митного контролю.

Вартість «MERCEDES-BENZ VITO 115 CDI», 2003 року випуску, становить 262 741 грн. Вартість вилучених сигарет потребує додаткової оцінки.

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : ЗакарпаттяСигаретиКонтрабанда

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат