В Ужгороді представили прем’єрну виставу «Про що плачуть верби»

Яна Тегза, студентка відділення журналістики УжНУ 16.07.2015 10:33 ДОЗВІЛЛЯ

2 липня на сцені Закарпатського драмтеатру відбулося закриття 69 театрального сезону. Поціновувачі акторської майстерності мали змогу гідно оцінити постановку прем’єри нової вистави «Про що плачуть верби». У переповненому залі зібралися глядачі різних вікових категорій : починаючи   від   трирічних малят і закінчуючи літніми людьми.

У 2015 році І. Карпенку-Карому виповняється 170 років від дня народження, тому митці закарпатського театру вирішили вшанувати видатну постать сценічною версією "Безталанної" – "Про що плачуть верби" (автор, та режисер-постановник – заслужений артист України Василь Шершун).
«Забезпечення молодими кадрами – це одна з найважливіших зараз ділянок роботи. Стосовно вистави, то чому саме «Безталанна»? Вважаю, що це кріпкий матеріал, фантастичний. Я, вихований на українській класиці, зокрема -   драматургії Карпенка-Карго. «Безталанна» у цьому театрі ще не йшла. Сама п’єса – гарна, багата, і є що ставити. Це по-перше, належить до програмної літератури як   для вивчення у школах так і у вишах. По-друге, у багатьох із старшого покоління тема перегукується із людиною безталанною. – пояснює   директор Закарпатського драмтеатру Василь Марюхнич – Це запальна драматургія, вникова. Вона дозволяє акторові на повну проявити свої емоції. А ще, цей матеріал дав мені підстави фантазувати.   Наприклад підібрати вдалий музичний ряд. Цікава співпраця з Людмилою Белою дала змогу змайструвати недорогі і в той же час красиві декорації, які відповідають духу вистави. Це звичайно реалізація моїх задумів. Хотілося звичайно кращого світла, взуття для героїв, але фінансування, на жаль, не дозволяє».
Вистава «Про що плачуть верби» складалася з двох дій, і тривало це видовище три години, залишивши після себе тільки приємні враження. Постановку п’єси «Безталанна» глядачі сприйняли на «ура», свідченням цього були бурхливі аплодування залу стоячки.

Яна Тегза, студентка відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат