Хто розпалює ворожнечу

admin 12.07.2015 08:52 ПОДІЇ

Звернення Голови Громадської ради при УМВС в Закарпатській області до жителів Закарпатської області Желізняка М.Й.

Дорогi земляки, закарпатцi!
Сьогодні відбулася безпрецедентна для Закарпаття подiя, що сколихнула весь наш край. Озброенi кулеметами і гранатометами бандити, які проголосили себе Правим Сектором в Закарпатті - скоїли жахливий злочин проти мирних мешканцiв міста Мукачева та й усiх закарпатцiв, якi живуть i працюють тут, зберiгають традицii, мир та спокiй на землі своiх батьків, синiв i онукiв.
Я, повернувся з місця подіi в Мукачево. Там, у житловому масиві, серед мирного населення, озброєні автоматами нелюди - холоднокровно розстріляли молодого юнака. Вiн заробляв на життя тим, що відкривав ворота, забезпечував безпеку вiдвiдувачiв закладу, де працював. Виконував своi посадовi обовязки. I загинув тому, що, як свiдчять очевидці: після розстрілу охорони, не впустив на приватне подвір’я чотири джипи, у яких сидiли озброєнi молодики. У результаті - йому вистрiлили в голову. Після того, як злочинцi розправилися з охоронцем, вони виїхали в напрямку Сваляви. Щоправда, там, на них вже чекав озброєний підрозділ міліції. Вбивцi охоронця без попередження відкрили вогонь по правоохоронцям. Стрiляли в оперативну групу міліції із кулеметів і гранатометів. Поранено   двох правоохоронцiв i трьох мирних мешканцiв, які випадково стали учасниками подii, бо стояли на узбіччі дороги і чекали на свiй рейсовий автобус. Отримавши відсіч від правоохоронців, озброенi бандити залишили своi авто, звернули в приватний сектор i втекли у напрямку населеного пункту. Там, у якомусь із будинків, прикрилися мирними мешканцями i засiли.
Усе побачене i почуте, змушує мене звернутися до вас i заявити, що злочинність, як явище, можливе тільки в суспільстві, яке проявляє терпимість до злочинностi. Адже, така жахлива подiя, у нашому краi, вiдбулася тiльки тому, що вчинені раніше терористичні дії під стягами Правого Сектору - не були належно покарані правоохоронною системою. Молодий міліціонер, просто виконував свiй службовий обов’язок - а в нього стрiляли i це не стало для нас сигналом того, що пiд рiзними патрiотичними гаслами у нашому суспiльствi зароджуеться: зло, агресiя, бандитизм та безкарря. Нас не зворушувало те, що били волонтерiв, захоплювали адмінбудівлi, брали у заручники безвинних людей. Ми звикли до того, що так званi "захисники", вже вiдверто i безкарно демонструють зброю військового призначення, бiльше того - систематично закидують бойові гранати у подвір’я мирних громадян. Водночас, встановлюють данину митниці, підприємцям і підприємствам, залякують людей, погрожують. А це комфортне для злочинцiв життя - давало їм чималi прибутки i свої "пiльги" - можливiсть придбати дорогий автомобіль, зброю, обмундирування, амуніцію. Так простiше - податки сплачувати не треба, про комунальнi тарифи та валютний курс - також, можна не думати. У той час, коли наші воїни ЗСУ, навіть із своїх мізерних заробітків, наповнюють бюджет держави i ціною власного життя намагаються зберегти цілісність країни - ці "захисники" та "патрiоти" розпалюють ворожнечу у нашому мирному i толерантному краї. Безкарно вбивають тих, хто випадково опинилися на їх шляху.
Я, звертаюся до вас, дорогi закарпатцi! Нехай переможе наша гідність. Нехай переможе професійність та честь наших правоохоронців! Нехай страх перед терористами - не дасть поповнити список загиблих нашими рiдними та близькими i нехай наш край не стане Зоною бойових дій..

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат