Майже 3 тисячі закарпатських пенсіонерів віддаватимуть 15% зі своєї пенсії державі

admin 20.01.2015 11:47 ПОДІЇ

Про це на брифінгу розповіла Анастасія Пентек, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

До 1 січня в Україні діяв закон, за яким оподатковувалися пенсії понад 10 тисяч гривень. На Закарпатті було 53 таких песіонери.

Після прийняття змін оподаткуванню підлягають пенсії розміром понад три мінімальних заробітні плати. Це 3654 гривні. Все що більше цієї суми обкладатиметься 15%-податком. Якщо пенсія більше 10 тисяч, то податок складатиме вже 20%.

За підрахунками Анастасії Пентек, на Закарпатті відтепер оподатковуватимуться пенсії 2947 людей, а це лише 1,04% від загальної кількості пенсіонерів.

Таким же податком обкладатимуться і пенсії військовослужбовцям. Наразі на обліку у ПФУ є також 9800 пенсіонерів силових структур: СБУ, МВС, Мінобоони тощо. Тут оподатковуватиметься 1093 людини або 11% від загальної чисельності.

Як наголосила Анастасія Пентек, пенсія платиться наперед з кожного 4 числа місяця. Податки з пенсії за січень поки не утримувалися. Саме тому за лютий з пенсій, які обкладуться податком, стягнуть подвійний податок за січень і лютий, а далі все нормалізується.


Zaholovok

admin

ТЕГИ : податокпенсіяЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат