В Ужгороді з 1 вересня «швидка» не буде возити покійників

admin 07.07.2015 11:58 ПОДІЇ

З ініціативи начальника управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Василя Скрипа з 1 вересня станція швидкої медичної допомоги міста Ужгород перестане доставляти тіла померлих до судмедекспертів та лікарень.


Начальник відділу охорони здоров’я Ужгородської міської ради Василь Решетар повідомив 7dniv.info, що зараз перевезенням тіл займається бригада екстреної медицини, проте в жодному із Законів України чи наказів Міністерства охорони здоров’я такі обов’язки на них не покладені.
«Начальник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА звернувся до міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова з проханням розробити якийсь інший механізм виконання цієї роботи. Міська рада зараз розробляє альтернативу: перевозом тіл займатиметься КП «ККП», або буде створено спеціальне комунальне підприємство. В середу, 8 липня, відбудеться нарада з цього питання. Потрібно фінансове забезпечення, спеціальний автомобіль, кілька бригад. Це чимало роботи, адже в Ужгороді в рік потрібно здійснити близько 1500 таких перевезень», – наголошує Василь Решетар.
Посадовець також наголошує на тому, що ужгородці за звичкою продовжуватимуть в подібних випадках телефонувати у «швидку». Крім роз’яснень у ЗМІ, запевняє Василь Решетар, такі дзвінки автоматично будуть перенаправлятися до комунального підприємства, на яке покладуть обов’язки таких перевезень.
Начальник Закарпатського обласного бюро судмедекспертизи Степан Бондар у коментарі 7dniv.info повідомив, що зараз жителі сіл власними силами привозять померлих родичів.
«Те, що міська влада бере це на себе – це добре. Не всі міста виділяють на це кошти. Така практика є, скажімо, у Дніпропетровська. Для забезпечення належного перевезення потрібно одну машину і 3-4 бригади по 2 людини», – запевняє Степан Бондар.

7dniv.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат