Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 9-го туру першої ліги – Схід і Захід разом (дорослі та юнаки)

Євген Свищо для rionews 06.07.2015 19:22 СПОРТ

Останній, у першому колі, тур був досить результативним і цікавим на події. Було чимало неочікуваних результатів. Його підсумки читайте далі.    

Тільки сенсації

Головна несподіванка уїк-енду у всій першій лізі, незалежно від вікових категорій, сталась, у одному з центральних протистоянь юнацької Східної зони, в Дубовому. Рахівці мали впевнено перемагати з різницею в 2 голи, та їх місцеві однолітки дали бій і досягли небаченого тріумфу. Незважаючи на невдачу гості стали бронзовими призерами першого кола своєї зони. Не менша несподіванка сталась у центральній битві титанів юнацької Східної зони у Вільхівцях, який також був одним із головних протистоянь усієї молодіжної першої ліги. Копанці мали вигравати мінімально, та не змогли як слід налаштуватись і змушені були поїхати додому «на щиті». Незважаючи на це, молодь із села близнюків стала срібним призером першого кола своєї зони.    

Головна несподіванка не тільки дорослої Східної зони серед основних складів, а й усієї першої дорослої ліги, сталась у Косівській Поляні. «Віск» мав вигравати мінімально. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Та «Кісва» змогла не тільки зіграти на рівних, а й досягла шаленого успіху. Не менш неочікуваний результат зафіксовано у Вільхівцях, де основний склад господарів, у центральному поєдинку дорослої Східної зони, мав упевнено перемагати із різницею в 2 мячі, та вляпався в нічию. Така невдача не дозволила господарям стати чемпіоном першого кола своєї зони. Вони поки задовольнились срібною сходинкою.  

Головна сенсація уїк-енду в Західній зоні, незалежно від вікової категорії, сталась у Великому Березному, де юнаки гостей мали вигравати мінімально. Трохи меньшою була ймовірність нічиєї. Та березнянці дали бій фавориту і вирвали перемогу. Головна несподіванка дорослої Західної зони сталась у Ракошині, де найреальнішою мала стати нічия. Трохи меншою була ймовірність мінімальної звитяги гостей. Та «Баранинці» досягли впевненішої перемоги. Не перестає неприємно дивували власних фанів юнацький склад верхньокоропецьких «Карпат». Хоча «Витязь» і був безумовним фаворитом протистояння, та господарі мали вигравати з різницею в 2-3 голи. Та молодь із Концова виклалася на повну, потішивши своїх фанів гольовим шоу.

Те ж саме можна сказати й про юнацький склад «Старта». Білоцерківці хоча й були фаворитом протистояння, та мали перемагати у 2 мячі. Однак, «Вікторію» цього дня було не спинити, тому місцеві фани раділи як малі діти успіху свого клубу. Доповнив безпорадність «Старта» його основний склад. Доросла «Вікторія» мала вигравати в 1-2 голи, та досягла дещо більшої переваги. Ну і доповнив парад несподіванок двобій основних сладів у Кінчеші. Місцевий «Сокіл» хоча й був фаворитом, та найреальнішою мала б стати звитяга пернатих у 2 мячі. Та, за підсумком недільного протистояння, місцеві таланти зменшили амбіції виноробів, на цьогорічний сезон, в рази.  

Команди, які трохи недопрацювали

Трохи більшого ми очікували від основних складів дубівських і верхньокоропецьких «Карпат» та   юнаків «Ракошина» і «Кісви». Найреальнішим підсумком дорослого двобою в Дубовому мала стати мінімальна перемога рахівців. Трохи меньшою була ймовірність нічиєї. Та господарі дозволили супернику виграти впевненіше. У Концові місцевий «Витязь» хоча й був фаворитом пари, та мав вигравати у 2-3 голи. Однак «Карпати» з Мукачівщини дозволили відбутись трохи у їх воротах трохи більшій гольовій фієсті.

Фаворитом протистояння в Ракошині була молодь із Баранинців, яка мала вигравати в 1-2 мячі. Та ракошинці дозволили супернику досягти розгрому. Юнаки «Кісви» мали перемагати впевнено, із різницею в 2 голи, та обмежились скромнішим результатом.    

Клуби, що зіграли, як і очікувалось

Найпередбачуваніше, аж до різниці голів, завершили свої поєдинки обидва склади «Локомотива», дорослий склад «Великого Березного» та юнаки «Сокола». Окремо слід згадати центральну битву титанів цього уїк-енду, всієї дорослої першої ліги, в Чопі. Вона ж була й одним із центральних протистоянь дорослої першої ліги першого кола. Місцеві залізничники своєю звитягою не тільки забезпечили для свого міста титул чемпіона першого кола, а й дозволили «Баранинцям» стати срібними призерами першої половини чемпіонату. Перечинці поки зупинились на бронзовій позиції. На тому ж стадіоні відбувся один із центральних двобоїв усієї юнацької першої ліги, де сильнішими стали перечинці, які стали чемпіонами першого кола Західної зони. Однак, центральна битва усієї юнацької першої ліги відбулась у Кінчеші. Перемога дозволила місцевому «Соколу» в очному протистоянні вибороти звання срібного призера першого кола. Винороби поки залишаються третіми. Найконкурентніше протистояння уїк-енду усієї першої ліги, незалежно від вікової категорії, відбулось у Великому Березному в матчі дорослих складів, де все завершилось результативною мировою.  

Колективи, які заблукали  

Саме так можна сказати про обидва склади «Тернова». Команда була абсолютним аутсайдером протистояння в Ясінях. Місцева «Говерла мала обома складами громити гостей із Тячівщини з різницею в 4-5 голів. Та це не привід позбавляти верховинських ультрас єдиної втіхи – гри улюбленої команди. А так гості заблукали десь у терню і не прибули на місце призначення, або й взагалі не виїздили зі своїх домівок. «Говерла» обома складами стала чемпіоном першого кола Східної зони.  

Переміщення команд:

Кому вгору:
За наслідками 9-го туру найбільшого прогресу досягли дорослий склад рахівських «Карпат» та юнаки «Витязя», «Баранинців» і дубівських «Карпат», які піднялись на два місця. По одному кроку наверх зробили основа «Говерли», «Баранинців», «Вікторії», «Витязя» і «Кісви» та молодіжні склади «Сокола», «Вільхівців» і «Великого Березного».

Кому вниз?
Головними невдахами стали юнаки «Локомотива» та «Невицького Замку», які опустились на дві сходинки. По одному кроку донизу зробили обидва склади «Старта», «Бобовища» і «Віска», дорослі склади дубівських і перечинських «Карпат», «Великої Копані» і «Вільхівців» та молодь «Тернова» і «Ракошина».    
 
Результати матчів 9-го туру:
Західна зона: «Локомотив» Чоп – «Карпати» Перечин – 1:0 (юнаки – 1:3) , «Ракошино» – «Баранинці» – 0:2 (0:3), «Сокіл» Кінчеш – «Бобовище» – 6:1 (2:1), «Витязь» Концово – «Карпати» Верхній Коропець – 4:0 (7:0), «Великий Березний» – «Невицький Замок» Невицьке – 2:2 (1:0),
Східна зона: «Вільхівці» – «Велика Копаня» – 1:1 (1:0), «Говерла» Ясіня – «Терново» – 3:0 (3:0), «Вікторія ЛНС» Біла Церква – «Старт» Золотарево – 6:2 (7:1), «Карпати» Дубове – «Карпати» Рахів – 1:3 (1:0), «Кісва» Косівська Поляна –«Віск» Вишково – 1:0 (2:1),

Турнірне становище після першого кола:

Західна зона:
Дорослі:
«Локомотив» Чоп – 24 (24:6), «Баранинці» – 21 (24:6), «Карпати» Перечин – 21 (23:9), «Ракошино» – 18 (19:16), «Сокіл» Кінчеш – 16 (25:12), «Витязь» – 10 (11:11), «Бобовище» – 10 (14:21), «Невицький замок» – 7 (6:25), «Великий Березний» – 5 (9:23), «Карпати» Верхній Коропець – 0 (6:32),
Юнаки: «Карпати» Перечин – 21 (25:6), «Сокіл» – 20 (15:10), «Бобовище» – 18 (21:13), «Витязь» Концгазо – 15 (19:11), «Баранинці» – 15 (12:8), «Невицький замок» Невицьке – 13 (11:8), «Локомотив» Чоп – 12 (25:19), «Великий Березний» – 6 (7:28), «Ракошино» – 5 (6:18), «Карпати» Верхній Коропець – 1 (5:25),

Східна зона:
Дорослі:
«Говерла» Ясіня – 19 (різниця голів – 23:9), «Вільхівці» – 17 (25:11), «Карпати» Рахів – 16 (13:7), «Велика Копаня» – 15 (18:12), «Віск» Вишково – 14 (11:8), «Вікторія ЛНС» Біла Церква – 12 (25:24), «Старт» Золотарево – 12 (11:14), «Кісва» Косівська Поляна – 8 (10:18), «Карпати» Дубове – 7 (12:24), «Терново» – 3 (7:28),
Юнаки: «Говерла» Ясіня – 23 (22:3), «Велика Копаня» – 18 (18:6), «Карпати» Рахів – 18 (19:10), «Кісва» Косівська Поляна – 17 (16:11), «Вікторія ЛНС» Біла Церква – 12 (18:10), «Вільхівці» – 11 (17:16), «Старт» Золотарево – 9 (21:28), «Карпати» Дубове – 8 (9:19), «Віск» Вишково – 6 (8:21), «Терново» – 6 (10:34),

Кращі бомбардири першого кола дорослої першої ліги:
1-2. Олександр Русин («Баранинці») та Богдан Степанов – по 8 (0 з пенальті) голів у 9-ти подинках,
3-4. Віктор Новіков («Говерла» Ясіня) та Олег Вишневський («Карпати» Перечин) – 7 (0) у 9-ти,
5-8. Павло Попович («Кісва» Косівська Поляна), Юрій Утцюцький («Карпати» Перечин), Артур Апіян і Володимир Дербак (обидва «Вільхівці») по 6 (0) у 9-ти,
9. Олександр Грицкевич («Сокіл» Кінчеш) – 5 (0) у 9-ти,
10. Василь Габор («Вільхівці») – 5 (1) у 9-ти,
                                                                                                                                                 

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат