У Терново   капітально ремонтують дороги    

admin 06.07.2015 14:14 ПОДІЇ

Більше тижня у цьому населеному пункті   тривають роботи з капітального оновлення місцевих автошляхів загального користування.  

Погода сприяє, тож ПП «Стік»   працює   на повну потужність – з ранку до пізньої ночі.   На об’єкті задіяно декілька одиниць спецтехніки та десятки працівників. Ніхто не сидить без діла.  
- Дуже спекотно, - кажуть дорожники, і запасаються у місцевих пляшками з водою.
    Без зупину «торохтить»   головний «трудяга» доріг - сучасний асфальтоукладчик,   який за день пропускає через своє жерло десятки тонн асфальту. Його, вистроївшись у шеренгу, підвозять КРАЗИ   із Тересвянського асфальтобетонного заводу.
    За цим агрегатом ідуть працівники, які уважно слідкують за встеленою поверхнею – вона має бути ідеально рівною. Де помічають ущелини, досипають асфальт лопатою і вирівнюють. З правого боку – головний «контролер» робіт - директор ПП «Стік» Ярослав Дюгов, який ні на мить не відходить від виробничого процесу. Саме він несе особисту   відповідає перед замовником за якість виконаних робіт.          
- Поки що нарікань на нашу фірму не було, - запевняє Ярослав Іванович.
      На Тячівщині вони працюють вже майже два роки. Устеляли асфальт на вулицях Нижньої Апші, Тячева, напередодні   - у Тересві.

  А тим часом по свіжовстеленому покритті   «поважно» сунеться   каток - незамінний   помічник при укладанні доріг. Трохи далі дорожники підготовляють для робіт наступну ділянку – просмолюють та заповняють щебенем вибоїни тощо.

    Загалом у Тернові   ПП «Стік» має відремонтувати декілька об’єктів. Вже встелили   більше пів – кілометра   покриття по вул. Вайди та Тополевій. Залишилось ще вулиці   Вакарова, Центральна і Довженка – загалом, близько 5 км дороги. На врай розбитих ділянках кладуть суцільний асфальт.   А там, де дорожнє полотно збереглося в нормальному стані так звані карти -   асфальтують визначені згідно проекту відрізки або ж полоси.

      Місцеві мешканці вже позитивно оцінюють роботи в їх селі.
.
– Нарешті й ми матимемо нормальні дороги. А то були суцільні   ями - ні пройти, ні проїхати, - розповідає жителька Марія Бердар.

    Свіжовстелений асфальт одразу випробовує дітвора -   катаються на велосипедах, дехто на роликах.

      Заступник Тернівського сільського голови Михайло Палагусинець уточнює, що капітального ремонту доріг у їхньому селі не було більше 20 років. За час незалежності – це вперше. Тому коли приймали на сесії рішення щодо спрямування коштів, всі депутати голосували «за».  

    Загальна вартість робіт – 3,7 мільйона гривень. З них 1,3 мільйона пішло з бюджету села. Решту суми виділили з районного бюджету. 

    Часто на об’єкт навідується й керівництво районної влади.
- Наша мета, щоб такі дороги були у кожному селі, - каже т.в.о. голови райдержадміністрації   Василь Йовдій. – Якщо ми це зробимо, думаю, люди нам подякують.
Загалом до кінця цього року заплановано відремонтувати всі дороги місцевого значення загального користування. Таким чином буде вирішено одну з найболючіших проблем району, яка   стоїть на заваді розвитку туризму й рекреації.
Керівник району переконаний, що з новими шляхами Тячівщина стане справжньою меккою не лише для України, а й всієї Європи.  
Любов Немеш, Тячівщина

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат