Закарпаття проситиме змін у законодавстві щодо ліцензування пива і вина

admin 06.07.2015 10:47 СОЦІО

Василь Губаль запрошує на Закарпаття "аграрних" законодавців, аби   разом посприяти обласному сільському господарству і виробництву.

Голова ОДА Василь Губаль ініціює візит в область комітету Верховної Ради з питань агропромислового комплексу. Про це керівник області заявив під час робочої поїздки на Берегівщину, де він, зокрема, зустрівся з "малими" виробниками – пивоварами та виноробами. У Берегові Василь Губаль зробив заяву про потребу розробки справедливих правил гри   в галузі.

Ідеться про зміни в законодавство, що стосується ліцензування виробників пива і вина – наразі за дозвіл на оптовий продаж своєї продукції як винороби (вже кілька років), так і пивовари (з 1 липня) повинні сплатити 500 тисяч гривень, унаслідок чого в області приватні винороби практично перебувають поза законом, а малі пивоварні будуть змушені припинити роботу.

Цим зверненням голова ОДА не обмежився – Василь Губаль декларує намір системно впливати на розвиток галузі та малих виробництв. Керівник області так висловив своє бачення та задачі у своєму facebook: "Ініціативи щодо змін у закони стосовно цих справ з ліцензуванням і, як наслідок запровадження справедливих правил гри для малого виробника – це не всі пропозиції, з якими я виходжу після робочої поїздки на Берегівщину, де спілкувався, зокрема, з пивоварами та виноробами. Паралельно ініціюю й візит на Закарпаття комітету Верховної Ради з питань сільського господарства. Адже потрібно, аби вони вникли у справи наших аграріїв і отаких малих виробників, побачили виноградники, а також території, які колись були під виноградниками і можуть під ними бути вже завтра, а нині простоюють. І щоби ми не на словах, а на ділі зайнялися відродженням агропромислового комплексу краю. Це стосується і тих радгоспів, котрі поки що області не дозволяють віддавати на приватизацію – з тим, щоби відновити занепалі підприємства".

"До речі, подібні зустрічі – з представниками "малих" виробництв – проводитиму у кожному з районів краю. Будемо разом думати, як покращити можливості для розвитку тим бізнесам, які дають хліб закарпатцям та розвиток економіці краю. На Закарпатті є чимало традиційних справ, котрі повинні мати перспективу. Як от вівчарство для гірських районів, чи виноробство для, наприклад, Берегівщини і Виноградівщини, овочівництво для Іршавщини… Людям потрібна робота, Закарпаттю – туристи в якості гостей, а всій державі – розвиток. Є над чим працювати, рухаємося далі!", - каже Василь Губаль.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : винопивоалкогольакцизВасиль ГубальЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат