На Закарпатті об'єдналися влада і бізнес у новому форматі співпраці

admin 26.06.2015 21:29 ПОДІЇ

Влада і бізнес   Закарпаття вирішили об’єднатися для створення сприятливого бізнес-середовища, в якому роботодавець зможе виконувати свої прямі функції, а не боротися з перепонами, які створює для них держава.

Саме у такому ключі відбулась зустріч топ-менеджерів Закарпаття з головою ОДА 25 червня 2015 року. Ініціатором та організатором нового формату діалогу з владою виступило Обласне об’єднання організацій роботодавців   «Закарпаття». У зустрічі взяли участь топ-менеджери провідних підприємств області – представники   світових   та національних брендів,   які розмістили своє виробництво у Закарпатті.  

Щодо новацій діалогу бізнесу з владою можна констатувати, що подібного формату зустрічей у регіоні ще не відбувались.  

По-перше, представлення учасників зустрічі та брендів, які вони представляють.   Володимир Панов провів яскраву презентацію, зробивши акцент на відомих світових транснаціональних компаніях, які розмістили своє виробництво на Закарпатті та на інтернаціональному   топ-менеджменті, який управляє цими підприємствами. Головний меседж презентації — жоден регіон України не зможе конкурувати з Закарпаттям по кількості і якості світових брендів, які представлені на ринку Закарпаття. Жоден регіон України не володіє таким потужним інтернаціональним менеджментом, який є в Закарпатті. Такий висновок дає можливість стверджувати, що Закарпаття хоче і Закарпаття може перетворитися на лідера економічних перетворень в Україні.

По-друге, презентація сучасної   платформи взаємодії бізнесу та влади.   Незвично і інноваційно виглядав підхід до вироблення спільного бачення шляху до інноваційних перетворень економіки та платформа, на яку будуть опиратися як регіональна влада, так і регіональний бізнес. Відпрацьований спільний документ отримав назву «Закарпатська кластерна ініціатива» і включив в себе п’ять головних меседжів: 1. Зробити нормою правило — «не бізнес для влади, а влада для бізнесу»; 2. Добитись від КМУ економічного експерименту «Закарпаття – успішна модель розвитку економіки України»; 3. Створити шлях до інноваційної економіки; 4. Сформувати нове ставлення суспільства до роботодавців; 5. Запровадити правило: головне джерело наповнення бюджету – не санкції, а реальна економіка за умов ініціативи і порозуміння з боку влади.

По-третє, відпрацьовані перші реальні кроки по створенню нового бізнес- середовища.   Для того, щоб підкреслити серйозність намірів і результативність подібних заходів були визначені перші конкретні кроки, викладені у зверненні обласного об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття» до голови ОДА. Суть звернення: реанімувати та доопрацювати закони України «Про спеціальну економічну зону «Закарпаття», «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності в Закарпатській області» та «Про індустріальні парки».

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль запевнив, що навіть не на сто а на тисячу відсотків сприймає ці інновації, як програму дій Закарпатської обласної державної адміністрації і зробить все можливе для того, щоб всі працівники Закарпатської ОДА ефективно працювали на зміну економічного середовища та інвестиційної привабливості Закарпаття.   Сторони домовилися про постійне консультування для реалізації поставлених цілей.

Залишилось сподіватись, що новий   формат співпраці владних структур та лідерів бізнесу регіону принесе свої результати по створенню сприятливого бізнес-середовища   уже в найближчий час.  

Серед учасників зустрічі: від Закарпатської обласної державної адміністрації — голова ОДА Василь Губаль, Михайло Ківкович, голова Департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА, Михайло Бізіля, начальник відділу з питань європейської інтеграції та транскордонного співробітництва Головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму Закарпатської ОДА, Василь Пригара, начальник департаменту житлово-комунального господарства;                                                     від бізнесу — Олег Адамчук, директор ТОВ «Інтерфіл, Беньовски Антонін, генеральний директор ТОВ «Форшнер Україна», Ігор Завізіон, заступник генерального директора ТОВ «ЯдзакіУкраїна», Андре Герстнер, Президент Правління Groclin SA, Ганна Калніболоцька, заступник директора з економіки ТОВ «Гроклін-Карпати», Іван Ключевський, голова організації роботодавців м. Ужгород, генеральний директор ТДВ «Патент», Іван Гомечко, голова організації роботодавців м. Хуст, голова правління ВАТ «Швейна фабрика «Прометей», Ігор Чопко, заступник генерального директора ТОВ «ДжейбілСьоркітЮкрейнЛімітед», Тарас Петрина, директор ТОВ «Флекстронікс», Петро Ремінець, голова правління ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад», Ігор Царенко, генеральний директор ПрАТ «Єврокар», Володимир Панов, голова обласного об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття», Директор керуючої компанії індустріального парку «Соломоново».



Прес-служба
Обласного об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття»

admin

Коментарі :


29.06.2015 13:15 Анна

Только бизнес и может, что-то сдвинуть с мертвой точки в это стране.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат