На Свалявщині у дереві за 2, 5 м над землею виявили мінометну міну часів війни

admin 24.06.2015 14:45 ПОДІЇ

23 червня поблизу с. Ганьковиця Свалявського району виявили вибухонебезпечний предмет. На загрозливу знахідку натрапив місцевий мешканець, заготовляючи  дрова в лісовому масиві.

Вибухівка знаходилася поміж гілок дерева на висоті близько 2,5 м над землею. Чоловік одразу ж повідомив про подію до сільської ради, звідки о 12:20 сигнал надійшов до служби порятунку «101».
Для очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів до с. Ганьковиця виїхав піротехнічний розрахунок Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Фахівці вилучили мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Судячи з місцезнаходження останньої, близько 20 років тому хтось виявив її в лісі й поклав між гілками дерева, щоб убезпечити інших людей. Досі цей ВНП залишався непоміченим, піднімаючись усе вище в міру того, як росло дерево. Мінометну міну транспортували на військовий полігон у с. Оріховиця Ужгородського району, де о 18:00 знешкодили.
Рятувальники закликають закарпатців! У разі виявлення підозрілих металічних предметів, схожих на вибухонебезпечні, не чіпайте їх і не пробуйте самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість позначте місце знахідки, повідомте про це органи влади, місцевого самоврядування, міліцію або ж зателефонуйте до оперативно-рятувальної служби за номером 101.
У ДСНС України у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат