Глузман – Порошенку: причиною кінця нашої державності буде не Путін

admin 24.06.2015 10:28 ПОДІЇ

Відкритий лист Президенту України Петру Порошенку написав психіатр, громадський діяч Семен Глузман. Наводимо його текст повністю.


"Оскільки ми з вами все ще живемо не в правовій державі, хочу зауважити очевидне: саме ви, президент України, є реальним начальником в нашій дуже непростий країні. І,відповідно, саме ви несете основну відповідальність за те, що в ній відбувається і не відбувається.   Це я з приводу демагогічних положень нашої усіма ігнорованої Конституції, про парламентську модель управління, соціально-орієнтовану державу і т.д.
Розумію, керувати такою розбовтаною країною важко. Доводиться до 2-3 годин ночі сидіти в кабінеті, щоб звести незводиме, вирішити невирішуване. Ви, досвідчений бізнесмен, знаєте: поганий той менеджер, який намагається самостійно вирішити всі питання, які виникають. Ще гірше, коли менеджер не вирішує проблеми, що виникають.
Так, я про кадрову політику. Про вашу, Петро Олексійович, кадрову політику. Огидні радники? Неслухняний прем'єр-міністр? Тиск російської (чи західної) політичної верхівки? Нестійка погода в Києві? Є результат, очевидний, незаперечний. І він стосується не тільки життя звичайного українського громадянина, який зовсім недавно намагався щиро повірити в своїх обранців, в першу чергу, у вас.
Ви знаєте, наша дивна, але, тим не менш, реальна війна – зовсім не перешкода для проведення реформ. Але реформ немає. І, як я розумію, не буде. Це відчувають, це розуміють численні негідники і пройдисвіти, жваво користуються вашою, Петро Олексійович, слабкістю. Так, Вашої слабкістю, саме так. Я щодня спостерігаю це в системі охорони здоров'я країни, в її психіатричній підсистемі. Невирішені раніше проблеми, непокарані махінатори і розкрадачі наполегливо, впевнено повертаються у владу. З безпосередньою допомогою жвавих депутатів, які називають себе борцями з корупцією та непідкупними люстраторами. На жаль, беруть. Беруть і вони, непідкупні ...
Розумію, все це погано закінчиться. Незабаром. І причиною кінця нашої державності буде не Путін. Ви знаєте: західний світ, наші щирі західні друзі чекають від нас небагато. Вони хочуть, щоб ми навчилися жити чесно. Щоб наші начальники-міністри працювали компетентно. Щоб у нас, нарешті, з'явилася держава з правовим відтінком (появи справжньої правової держави від нас не чекають, це неможливо ...). Все це, по суті, і є змістом поняття «реформи». На жаль, час можливостей іде.
Пан Квіташвілі поїде. У США, зрозуміло. Адже він зберіг своє американське громадянство. Мабуть, виїдете і ви, переслідуваний новим, зовсім демократичним режимом. Я – залишуся тут. Зосереджуся на своєму основному ремеслі, буду доглядачем на кладовищі пам'яті.
Так буде. Шкода Україну...""

http://7dniv.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат