Ледида: "Мені боляче, що Україна опустилася нижче африканських держав"

admin 20.06.2015 16:12 СОЦІО

 

«Мені боляче, що країна, яка знаходиться у центрі Європи, в своєму економічному розвитку опустилася нижче африканських держав», – Олександр Ледида

На цьому у своєму коментарі наголосив голова «Опозиційного блоку» в Закарпатській області.

«Із такими економічними показниками, які ми маємо сьогодні, правляча коаліція мусить визнати свою поразку як у економіці, так і в проведенні реформ та найголовнішому – в досягненні миру, якого ми так і не дочекалися, попри численні обіцянки.  

За результатами дворічної діяльності нинішньої влади Україну обійшли в розвитку такі країни, як Республіка Конго, Гондурас, Папуа Нова Гвінея, Нігерія. Чи треба ще щось коментувати?
                                                                 
Навіть уряду України, який заморозив усі соціальні стандарти та гарантії на рівні грудня 2013 року, стає все важче замовчувати або просто не звертати увагу на стрімке падіння рівня життя населення. Від багатьох політиків парламентської коаліції, а також особисто Президента Порошенка, звучать заяви, що вони вкрай стурбовані ситуацією, закликають до індексації доходів громадян тощо. Але всі ці заяви є популістськими, бо народ і далі бідніє.

Соціальні стандарти заморожені з кінця 2013-го. З того ж часу рівень мінімальної заробітної плати   незмінний і складає 1218 грн. Сьогодні цих грошей не вистачає навіть на оплату комунальних послуг, не кажучи вже про ліки та продукти харчування. Зупинена індексація зарплат у державному секторі. Розмір як середньої пенсії, так і середньої зарплати в більшості галузей із кінця 2013-го залишився практично незмінним, а ціни за цей період зросли на 70%. У підсумку люди вже почали економити на товарах першої необхідності.

І які би доручення не давав голова парламенту Володимир Гройсман про те, щоб профільні комітети проводили консультації з міністерствами про можливість індексації зарплат та пенсій, ми ж розуміємо, що це чистий популізм. У бюджеті нема коштів на індексацію соціальних виплат, бо економіка в буквальному сенсі цього слова стоїть. У першому кварталі ВВП упав на 17,2%, і в цьому падінні –   усі сектори національної економіки, навіть сільське господарство, яке досі ще трималося «на плаву». З такими показниками уряду буде важко індексувати мінімальні пенсії та зарплату навіть на обіцяні раніше 13%. Та й що це дасть, якщо за цей період ціни вже зросли на 70%?! Бо коли уряд закладав цифру індексації в бюджет, він обіцяв зовсім інші тенденції розвитку економіки в країні. Тобто за якісь неповні два роки населення стало вдвічі біднішим. Закарпатці це також відчули. Більше того, наш край серед лідерів по зростанню споживчих цін. Закарпаття входить у п’ятірку регіонів, у яких найбільше здорожчали товари та послуги. Від початку року рівень знецінення в нашій області становив більше 140%. Навіть офіційна статистика визнає, що рівень реальної зарплати в області на сьогодні знизився порівняно з минулим роком більш ніж на 30 відсотків. А наскільки насправді зменшилися доходи – відчуває кожна закарпатська сім’я. Відповідно, все більше наших земляків виїжджають за кордон у пошуку роботи з гідною оплатою, бо у власній країні вже просто неможливо вижити», – вважає Олександр Ледида.

admin


За матеріалами прес-служби партії «Опозиційний   блок»

ТЕГИ : гондурасолександр ледидаОпозиційний блок

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат