Професорів на пенсію пропонують відправляти раніше

admin 18.06.2015 09:55 ПОДІЇ

Встановити граничний вік перебування освітян на посаді пропонує законопроект, зареєстрований у Верховній Раді, інформує osvita.ua.


Відповідний документ зареєстрований на початку червня. Автори законопроекту зазначають, що зараз в Україні спостерігається ситуація фактичного консервування існуючої освітньої системи, за умов якої штучно встановлюється статичність процесів функціонування та практична неможливість будь-якої динаміки її розвитку.
Датою набрання чинності законопроектом визначено 1 вересня 2016 року, а також двоступеневе впровадження граничного віку перебування на посадах науково-педагогічних і педагогічних працівників вищих навчальних закладів, а саме:
до 31 грудня 2019 року:
для осіб, які перебувають на керівних посадах – до 67 років;
для осіб, які перебувають на інших посадах науково-педагогічних та педагогічних працівників ;– до 69 років;
для осіб, які перебувають на науково-педагогічних посадах професорів, та яким присвоєно вчене звання професора – до 72 років.
з 1 січня 2020 року:
для осіб, які перебувають на керівних посадах – до 65 років;
для осіб, які перебувають на інших посадах науково-педагогічних та педагогічних працівників – до 67 років;
для осіб, які перебувають на науково-педагогічних посадах професорів, та яким присвоєно вчене звання професора – до 70 років.
Парламентарі зауважують, що реалізація проекту закону створить передумови до оновлення педагогічних кадрів, що в свою чергу сприятиме розвитку освіти та слугуватиме економічному розвитку країни та її інтеграції в світову спільноту.

osvita.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат