На закарпатців чекають чергові «комунальні сюрпризи». Неприємні...

admin 12.06.2015 10:43 ПОДІЇ

Якщо наші краяни думали, що цьогорічне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги непідйомні, то що казати про наступні ініціативи уряду.


Наші громадяни були абсолютно не готові до чергового підвищення тарифів ЖКГ: до весни у них накопичилося багато боргів, і чергове зростання цін викликало справжню паніку. Незважаючи на субсидування, сума боргу поки не знижується, а уряд заявив ще, як мінімум про два підвищення. Що ж чекає на українців найближчим часом? Очевидно тільки одне: чиновники наблизять існуючі тарифи до європейських, і тоді більшість громадян перестане оплачувати квитанції за "комуналку".

Зараз в уряді знову заговорили про чергове підвищення тарифів, і новий проект бюджетної політики, передбачений на наступний рік, дає чітке уявлення про те, що ціни за комуналку злетять до небес. Влада країни вирішила, що в наступному році потрібно буде впроваджувати проекти зі зниження обсягу використання природного газу. Паливо, що надходить в Україну з-за кордону, збираються заміняти іншою енергією. Також розглядається питання про терміни, які були встановлені для всіх громадян, які не поставили лічильники газу і тепла, пише businessua.com.

В уряді обіцяли переглянути ціни і встановити економічно обґрунтовані тарифи, однак це зовсім не означає, що тарифи знизяться. Кілька днів тому Яценюк пообіцяв, що аудит тарифів на комунальні послуги буде повністю завершено вже через тиждень, і це означає, що громадянам потрібно готуватися або до позитивних змін, або до найгіршого сценарію. Порошенко, у свою чергу, пообіцяв надати повну інформацію про те, як формується ціноутворення. Він заявив, що вся інформація буде доступною, тому що уряду "нічого приховувати". Залишається дочекатися результатів аудиту, а потім, затамувавши подих, стежити за тим, як тарифи знову почнуть рости.

Чиновники, правда, пообіцяли, що європейські ціни будуть тільки в 2017 році, але від цього легше не стає. Субсидування зараз допомагає лише частково, і невідомо, чи продовжиться воно в 2016 і 2017 році. Чергове серйозне підвищення тарифів очікує українців у квітні наступного року, ще одне – навесні 2017 року. Незважаючи на те, що більшість малозабезпечених громадян вже отримують субсидії, загальний борг населення продовжує зростати.

Зараз він наблизився до тринадцяти мільярдів гривень, і це лише проміжна цифра: з-за великої кількості отриманих субсидій остаточну суму назвати важко. В середньому, кожна українська сім'я має борги по квартплаті приблизно за два з половиною місяці. Багато громадян зізнаються, що навіть з урахуванням отриманих субсидій вони не можуть розрахуватися по всім квитанціям.

Uzhgorod.net.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат