2,5 млн гривень отримали важкохворі закарпатці від влади

admin 10.06.2015 11:18 СОЦІО

2 млн. 444 тис. гривень отримають важкохворі закарпатці на лікування за рахунок обласної програми «Турбота».

Голова обласної ради Володимир Чубірко констатує, що в області є чимало краян, які потребують оперативне лікування і нерідко за межами країни. На жаль, люди змушені збирати кошти через соціальні мережі, засоби масової інформації. Нерідко пацієнти змушені продавати майно, щоби зібрати кошти на лікування. І це не поодинокі випадки в реаліях української «безкоштовної медицини».

Саме тому на черговій сесії обласної ради депутати внесли зміни і доповнення до програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2015 рік. В програмі передбачено 4,2 млн. гривень для надання одноразової матеріальної допомоги для проведення невідкладних операцій з трансплантації за межами України, лікування важкохворих.
Володимир Чубірко зазначає, що такими кроками область самотужки взялася за вирішення проблеми важкохворих краян.

«По суті в міністерстві охорони здоров’я з незрозумілих причин не звертають належної уваги на проблеми важкохворих. Люди, зневірившись йдуть до місцевої влади з своїми бідами. Ми в області прийняли місцеві програми і самі їх фінансуємо. Перший транш в розмірі майже двох з половиною мільйонів незабаром отримають важкохворі краяни. Ще раз наголошую – ми й надалі будемо допомагати закарпатцям. Але і в міністерстві мали б реагувати на проблеми важкохворих, адже це їх безпосередня компетенція. Ми ж в області не чекаємо реформ зверху, тут на місцях беремося вирішувати складні завдання», – каже керівник ради.

Згідно прийнятого рішення щодо виділення коштів важкохворим закарпатцям пан Ярослав з Виноградова отримає 580 тис. для придбання кохлеарного імплантату для доньки, пані Вікторія з смт. Середнє 10 тис. для проведення пункції кісткового мозку для сина, пані Тетяна з с. Баранинці 105 тис. для придбання медпрепарату для лікування гепатиту С, пані Мар’яна з Ужгорода 50 тис. для проведення хіміотерапії, пані Вікторія з смт. Воловець 685 тис. для проведення трансплантації кісткового мозку за кордоном для сина, пані Наталія з с. Куштановиця 88 тис. для хіміотерапії для сина, пан Іван з Ужорода 530 тис. для проведення трансплантації кісткового мозку за кордоном доньці та пані Ірина з Мукачева 396 тис. для проведення трансплантації кісткового мозку за кордоном сину.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської обласної ради

ТЕГИ : Володимир ЧубірковладаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат