Олександр Ледида: «Уряд кидає власний народ у тарифну кабалу»

admin 27.05.2015 18:53 ПОДІЇ

У три з половиною рази більше за газ, ніж у 2014-му уже заплатили закарпатці цьогоріч. Це тільки ті, хто використовує блакитне паливо для опалення. Хто ж за допомогою газу готує їсти та підігріває воду, заплатили у сім разів більше.

Не оминуло краян і підвищення тарифів за електроенергію. А менш ніж за два роки українці повинні будуть сплачувати вже 123 коп. за кВт/год. А це у 3,5 рази більше, ніж тариф 2014 року. Хоча про підвищення мінімального прожиткового мінімуму, пенсій чи зарплат пропорційно до тарифів, навіть не йдеться. На цьому наголосив у своїй заяві голова Опозиційного блоку у Закарпатській області Олександр Ледида.
«На жаль, влада продовжує формувати тарифи за старою методологією на основі витрат. Як результат - наші люди повинні платити за те, що недоотримують. Свого часу, перебуваючи на посаді голови Закарпатської облдержадміністрації я ініціював перехід на автономне опалення та будівництво модульних котелень.   Зараз вже цілком очевидно, що мої дії були правильними, в інтересах наших краян.
Зараз найбільше, що обурює це те, що при багаторазовому зростанні тарифів на газ та електроенергію, пенсії і зарплати бюджетникам залишилися на рівні кінця 2013 і до кінця цього року підніматися не будуть. І як може людина оплатити квитанції за газ, електрику чи воду, якщо в сумі вони перевищують зарплатню чи пенсію? Це звичайний тарифний геноцид і влада кидає власний народ у тарифну кабалу», - зазначив голова Опозиційного блоку в Закарпатській області Олександр Ледида.
Нагадаємо,   Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), підвищила мінімальний тариф з 1089 до 3600 грн. за одну тисячу кубічних метрів газу. Цим тарифом у опалювальний сезон користуватимуться закарпатці, які використовують блакитне паливо для обігріву осель. Ті ж краяни, які використовують газ тільки для приготування їжі та підігріву води змушені платити 7 188 гривень за тисячу кубометрів. Попередній ж тариф складав 1 182 гривні. Загалом середнє підвищення тарифів на газ складе 285%. Тарифи ж на електроенергію для населення будуть підвищені в 3,5 рази. Урядом заплановано 5 етапів, які повинні завершитися у квітні 2017. Тоді закарпатці сплачуватимуть до 123 коп. за кВт/год.

Прес-служба Опозиційного блоку
у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат