У змаганнях козаків найкраще виступили школярі з Лінців

27.05.2015 16:14 СПОРТ

22 травня 2015 року в м.Ужгород на стадіоні "Спартак" з усієї області зібралися учасники на свій традиційний обласний турнір Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт – 2015». Щороку його організовує обласне відділення НОК України (голова І.І.Риляк) спільно з департаментом освіти і науки ОДА (директором М.А. Мотильчак), управління молоді та спорту Закарпатської ОДА, Закарпатським обласним відділенням Комітету ФВС МОН України.

«Такі спортивні змагання як «Козацький гарт», - виступаючи на урочистому відкритті змагань наголосив начальник відділення Комітету з фізичного виховання і спорту   МОН України Іван Іванович Риляк, - дають можливість учасникам більше відчути командний дух гри, адже важлива перемога не одного козака, а хороші результати кожного із членів команди. «Козацький гарт» вдало поєднує виховання в учнів здорового способу життя, формування всебічно розвинутої особистості в дусі відродження національних традицій та культурної спадщини українського народу. Іван Іванович також побажав усім командам хорошого старту й переможного фінішу.

На урочистому відкритті також учасникам змагань побажав Мирослав Щербей перший заступник голови Закарпатського обласного відділення НОК України, заслужений працівник фізичного виховання і спорту України   - міцного здоров’я, козацького завзяття і бути справжніми захисниками своєї Вітчизни.

Після офіційного відкриття змагань учасників чекали не легкі випробування – попереду у них був конкурс знавців українського козацтва, змагань з човникового бігу, стрибків у довжину, перетягування линви (канату), стрибки через скакалку та найскладніше – естафета, яка складалась із 9 етапів різних вправ. Команди боролись запекло, тож визначити найкращих у кожному випробуванні було справою не з легких. Але забігаючи на перед скажу, що суддівська бригада на чолі з головним суддею М.Молнаром та його заступником А. Плехановим справилися зі своїми обов’язками оперативно й головне без помилок.

Цікавим для школярів є конкурс знавців історії українського козацтва, завдання якого охоплюють знання героїчних сторінок українського козацтва (найвидатніших походів, битв), історичних персоналій, особливостей побуту, одягу, традицій. Саме до цього конкурсу лідером була команда господарів змагань Ужгородської класичної гімназії. Однак, гімназисти з цього конкурсу виступили вкрай погано і зайняли останнє місце з 10 команд, хоча у трьох із шести етапів були першими.

Члени суддівської колегії, опрацювавши протоколи результатів спортивних та інтелектуальних випробувань, визначили переможців «Козацький гарт – 2015»: 1-ше місце – команда Лінцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ужгородського району, 2-ге місце – команда Ужгородської класичної гімназії, 3-тє місце – команда, яка представляла Хустський район, 4-те місце – м.Чоп, 5-те   - Мукачівський район, 6-те Свалявський р-н, 7-ме – В.Березнянський р-н., 8-ме – Перечинський р-н, 9-те – Виноградівський р-н і замкнули підсумкову турнірну таблицю шкільна команда Доробратівської ЗОШ І-ІІІ ст.., що на Іршавщині.

Не зрозуміло через які причини проігнорували цей обов’язковий спортивний захід такі райони та міста, як Мукачево, Берегово, Хуст, а також Берегівський, Воловецький, Тячівський, Рахівський   та Міжгірський райони. Нагородження команд проводили – начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України, заслужений працівник освіти України, голова Закарпатського обласного відділення НОК України Іван Риляк та головний суддя, член виконкому обласного відділення НОК України Михайло Молнар. Переможці та призери змагань нагороджені грамотами та кубками обласного відділення, а також літературою на олімпійську тематику.

Отож, перше загальнокомандне місце у ІІІ етапі вибороли юні козаки Лінцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ужгородського району (директор Василина Іванівна Касинець та учитель фізичного виховання Володимир Іванович Бабинець), котрі здобули право представляти нашу область у фінальних змаганнях Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт», який відбудеться у м. Ворохта Івано-Франківської області у вересні 2015 року.

БІЛЬШЕ ФОТО

ТЕГИ : Козацький гарт

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат