Закарпатські олімпійці подають SOS щодо найближчої зимової Олімпіади

Василь ГІСЕМ, голова федерації лижних видів спорту Закарпаття 26.05.2015 10:22 СПОРТ

Олімпійці подають сигнал SOS!

Незважаючи на те, що представники лижного спорту Закарпаття на мажорній ноті завершили сезон, приводу для оптимізму немає. Навпаки, доводиться констатувати мізерні перспективи на найближчу зимову Олімпіаду. Так, якщо донедавна в нас було майже півтора десятка претендентів на «білі» Ігри, то тепер фактично залишився тільки один – ужгородський сноубордист Йосип Пеняк. Але і йому ще потрібно виконати відповідні нормативи, щоб потрапити   на Пхьончхан-2018.
Песимізму додає і той факт, що результати недолугої політики попереднього керівництва управління в справах молоді і спорту ОДА спостерігаються й нині. Зокрема, ведеться кулуарна робота поставити «свого» (очевидно, «ручного») директора Закарпатського центру олімпійської підготовки. А саме ЦОП є тією структурою, яка покликана мобілізувати людські та фінансові ресурси на виконанння стратегічних завдань – виховання нових збірників-олімпійців.
Нещодавно відбулася нарада представників лижних видів спорту за участі нового начальника профільного управління Дениса Мана. На зібранні порушували актуальні питання життєдіяльності гірськолижників, лижних гонщиків, фристайлістів і розглядали кандидатуру на посаду директора ЦОПу. А чому не зробити відкритий конкурс на цю важливу посаду, як пропонували окремі учасники наради, щоб кожен із претендентів запропонував свою програму діяльності? Публічно обговорити ці кандидатури й прийняти узгоджене рішення. Хочеться також реально побачити піклування про лижні види, бо коли до спортивних пріоритетів у краї відносять ледь не морське п’ятиборство, то це переходить усілякі межі.
Одне слово, олімпійці подають сигнал SOS! І наскільки його почують у владі, зможемо відповісти на основне запитання: так будемо ми мати представників від краю   на найближчих зимових (бо з літніми видами вже багато років не складається) Іграх представників чи ні.

Василь ГІСЕМ, голова федерації лижних видів спорту Закарпаття

ТЕГИ : олімпіадалижиЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат